Θεσσαλονίκη: Στην Εθνική Σχολή Δικαστών ο Κυριάκος Μητσοτάκης

O πρωθυπουργός πραγματοποιεί επίσκεψη στην Θεσσαλονίκη με επιθεώρηση των μεγάλων έργων της πόλης

Ρεπορτάζ: Βασίλης Δημόκας

propoli

Στην Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών Θεσσαλονίκης βρέθηκε σήμερα το πρωί ο πρωθυπουργός της χώρας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης επισκέπτεται την Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών για να απευθύνει ομιλία στην τελετή ορκωμοσίας των σπουδαστών της 28ης εκπαιδευτικής σειράς.

Στην ορκωμοσία παρέστησαν ο υπουργός Δικαιοσύνης Κωνσταντίνος Τσιάρας, ο υφυπουργός Μακεδονίας και Θράκης Σταύρος Καλαφάτης, η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Μαρία Γεωργίου ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Δημήτριος Σκαλτσούνης, ο πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Ιωάννης Σαρμάς ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Γκιουλέκας, Έλενα Ράπτη, Στράτος Σιμόπουλος, Θεόδωρος Καράογλου κ.α

Ο πρόεδρος της Σχολής Δικαστών απένειμε στον πρωθυπουργό τιμητική πλακέτα για την ιδιαίτερη τιμή που κάνει στους σπουδαστές και στην σχολή με την παρουσία του.

Στην ομιλία του αναφέρθηκε εκτενώς στην αλλαγή του ποινικού κώδικα αλλά και στο ταμείο ανάκαμψης, ποσά από το οποίο έχουν δεσμευτεί για την αναβάθμιση της δικαιοσύνης.

«Θα σας ζητούσα και σήμερα να κλείσετε τα αυτιά σας σε οποιαδήποτε απειλή»

«Η οργανωτική και λειτουργική ανεξαρτησία των δικαστικών λειτουργών αποτελεί προϋπόθεση για την εμβάθυνση του κράτους δικαίου στην εποχή μας, αλλά και συστατικό στοιχείο της δημοκρατικής ζωής στον τόπο μας, πολύ περισσότερο, όταν, δυστυχώς, στο πρόσφατο παρελθόν υπήρξαν ωμές παρεμβάσεις της πολιτικής εξουσίας στο έργο τους και συμπεριφορές που πλήγωσαν το κύρος της Δικαιοσύνης», επισήμανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

«Με αυτή την εμπειρία θα σας ζητούσα και σήμερα να κλείσετε τα αυτιά σας σε οποιαδήποτε απειλή μπορεί να εκτοξεύεται εναντίον σας από κάποιους και με τις αποφάσεις σας να πιστοποιείται καθημερινά την ανεξαρτησία σας», είπε ο κ. Μητσοτάκης απευθυνόμενος στους σπουδαστές.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι θα αναβαθμιστεί η Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών στη Θεσσαλονίκη με την ενεργειακή αναβάθμιση των εγκαταστάσεων και τη σημαντική αύξηση των αποδοχών των εκπαιδευομένων, ενώ θα καθιερωθεί και η εκπαίδευση των εκπαιδευτών.

Παράλληλα αναφέρθηκε σε θεσμικές και άλλες πρωτοβουλίες της κυβέρνησης με στόχο τη γρήγορη και άμεση απόδοση Δικαιοσύνης.

Αναφορά έκανε και στην ψηφιοποίηση στην δικαιοσύνη προς όφελος των πολιτών της χώρας αλλά και στην ίδρυση σχολής δικαστικών υπαλλήλων.

Δείτε επίσης: Παρασκήνια/ Η αναφορά του πρωθυπουργού που ξέφυγε από το πολιτικό “comme il faut”

Loading