ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)

Θεσσαλονίκη: Στο «πόδι» οι γονείς – Ζητούν «ασφαλέστερο σχολείο»

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας αναμένεται να πραγματοποιήσουν στις 11 το πρωί γονείς και εκπαιδευτικοί έξω από το υπουργείο Εσωτερικών (πρώην Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης) στη Θεσσαλονίκη.

Διεκδικούν άμεση πρόσληψη αναπληρωτών σε όλες τις δομές κι όλες τις ειδικότητες και άνοιγμα των σχολικών μονάδων με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Η συγκέντρωση γίνεται με πρωτοβουλία του συντονιστή αδιόριστων εκπαιδευτικών και της ομοσπονδίας ενώσεων γονέων και κηδεμόνων Κεντρικής Μακεδονίας.

«Η απόφαση για υποχρεωτική χρήση της μάσκας σε καιρό πανδημίας είναι σαν την αυτονόητη υποχρέωση τα παιδιά μας να φοράνε ζώνη στο αυτοκίνητο ή να κάθονται σε ειδικό κάθισμα, σαν την αυτονόητη υποχρέωση να εμβολιάζουμε τα παιδιά μας». Αυτό τόνισε η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, παρουσία και της καθηγήτριας Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Βάνας Παπαευαγγέλου, κατά τη διάρκεια της χθεσινής ενημέρωσης σχετικά με τους όρους λειτουργίας των εκπαιδευτικών δομών όλων των βαθμίδων για το σχολικό-ακαδημαϊκό έτος, 2020-21.

Η υπουργός τόνισε ότι το υπουργείο πορεύεται με γνώμονα το καλό των παιδιών και χαρακτήρισε «χρέος» το να είναι τα παιδιά στο σχολείο.

Διαβάστε ακόμη: Κυβερνητική κοροϊδία: Χιλιάδες παιδιά εκτός ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠμεΑ