Thessaloniki Summit: «Γκάζι» στον ψηφιακό μετασχηματισμό λόγω και της πανδημίας του κορονοϊού

Thessaloniki Summit: «Γκάζι» στον ψηφιακό μετασχηματισμό λόγω και της πανδημίας του κορονοϊού

Επενδύσεις ύψους άνω των 200 εκατ. ευρώ σε έργα ψηφιακού μετασχηματισμού και ενσωμάτωσης καινοτομίας υλοποιούν οι επιχειρήσεις που βρίσκονται στο χαρτοφυλάκιο της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας και κάποιες από αυτές αναμένεται να χρηματοδοτηθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης, επισήμανε η διευθύνουσα σύμβουλος της (ΕΕΣΥΠ), Ράνια Αικατερινάρη στο Thessaloniki Summit που πραγματοποιείται από τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Ελλάδας (ΣΒΕ), σε συνεργασία με το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών. Προανήγγειλε τη δημιουργία ψηφιακού συστήματος ακινήτων, λέγοντας ότι ουσιαστικά πρόκειται για μια ενιαία πλατφόρμα γεωγραφικής καταγραφής των περιουσιακών στοιχείων της Ελλάδας.

«Η επόμενη διετία είναι κρίσιμη και πρέπει να πατήσουμε γκάζι» σημείωσε η ίδια, υπογραμμίζοντας την ανάγκη ψηφιακής κατάρτισης των εργαζομένων και τονίζοντας ότι ακόμη και ο δημόσιος τομέας που είχε μείνει πίσω σε θέματα ψηφιακού μετασχηματισμού «αλλάζει έντονα και προσαρμόζεται στις ανάγκες που επιτάσσει και η περίοδος της πανδημίας που ζούμε για την αποτελεσματικότερη και ασφαλέστερη εξυπηρέτηση των πολιτών».

Τονίζοντας ότι η καλλιέργεια ψηφιακής κουλτούρας θα ωφελήσει σημαντικά τη χώρα και τις επιχειρήσεις, η κ. Αικατερινάρη υπογράμμισε ότι για την ΕΕΣΥΠ αποτελεί προτεραιότητα η υιοθέτηση καινοτόμων εργαλείων από τις δημόσιες επιχειρήσεις όπως το Cloud και τόνισε «ήδη ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση».

Προς τον ψηφιακό μετασχηματισμό., η διευθύνουσα σύμβουλος της ΕΕΥΣΥΠ επισήμανε ότι η συνεργασία όλων των φορέων είναι απαραίτητη και στο πλαίσιο αυτό σημείωσε: «Είμαστε σε συνεχή διάλογο με startups, δημόσιους φορείς, πανεπιστήμια, δήμους και περιφέρειες για να παρέχουμε και να μας παρέχουν τεχνογνωσία, ώστε να επιτύχουμε τον ψηφιακό εκσυγχρονισμό της χώρας».

Μεταξύ άλλων τόνισε ότι στα ΕΛΤΑ βρίσκεται σε εξέλιξη μία διαδικασία ψηφιακού μετασχηματισμού, στις εταιρείες ύδρευσης οι έξυπνοι μετρητές παρέχουν σημαντικά στοιχεία για το εάν και που υπάρχουν διαρροές, ενώ αναφέρθηκε και στο πρωτοπόρο σύστημα με τα λύματα των πόλεων που παρέχουν στοιχεία για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού.

«Στο δημόσιο, η χρήση τηλεργασίας θα φάνταζε επιστημονική φαντασία πριν κάποια χρόνια, και όμως λειτούργησε», σημείωσε και μιλώντας για το 5G στην Ελλάδα, τόνισε ότι πρόκειται για μια μεγάλη ευκαιρία που πρέπει να αξιοποιήσει η χώρα μας.

Ε.Α.

©Πηγή: amna.gr

Loading

Play