Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω από τα δικαστήρια για του 15 συλληφθέντες αναρχικούς

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν σήμερα (17/3) το πρωί οι 15 συλληφθέντες της κατάληψης Mundo Nuevo, με μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου να συγκεντρώνονται έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Φακής

Η αστυνομία αρχικά προσήγαγε 15 άτομα από την κατάληψη “Mundo Nuevo”, όμως στη συνέχεια οι προσαγωγές μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Σήμερα οι τέσσερις γυναίκες και οι εντεκάδα άνδρες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε να κάνει λόγο για τέσσερα αδικήματα: παράνομη βία, διατάραξη κοινής ειρήνης, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και παραβίαση των διατάξεων περί δημοσίων κτημάτων.

Σήμερα το πρωί (17/3) μέλη του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου συγκεντρώθηκαν στα δικαστήρια, κρεμώντας πανό, ώστε να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους αναρχικούς που συνελήφθησαν.

Υπενθυμίζεται ότι χθες (16/3) το μεσημέρι, με την ολοκλήρωση των κινητοποιήσεων για το δυστύχημα των Τεμπών, μέλη αναρχικών ομάδων κατευθύνθηκαν προς τη συμβολή των οδών Φιλίππου και Σιατίστης. Πράγματι, προχώρησαν σε επανακατάληψη και κρέμασαν πανό, φωνάζοντας συνθήματα εναντίον του κράτους και της αστυνομίας. Ακολούθησε επέμβαση των ΜΑΤ με ρίψη κρότου – λάμψης και δακρυγόνων, ενώ στη συνέχεια οι δυνάμεις της αστυνομίας μπήκαν στο κτίριο και προσήγαγαν όσους βρίσκονταν εντός αυτού.

Δείτε επίσης: Θεσσαλονίκη: Σύλληψη 15 ατόμων στην επιχείρηση της Αστυνομίας στο Mundo Nuevo

Loading