Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση και μοτοπορεία διανομέων της e-food στο κέντρο (vids&pics)

Οι διανομείς της efood, με κύριο αίτημα «συμβάσεις εργασίας αορίστου χρόνου για όλους» πραγματοποιήσαν συγκέντρωση στην πλατεία Αριστοτέλους – Ακολούθησε μοτοπορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Ρεπορτάζ: Ντιέγκο Σάες Παπαχρήστου

Μεγάλος αριθμός διανομέων της e-food συγκεντρώθηκαν σήμερα στο άγαλμα Βενιζέλου μετά τον σάλο που ξέσπασε με την εταιρεία, η οποία τις προηγούμενες μέρες είχε στείλει μήνυμα σε 115 διανομείς των οποίων οι τρίμηνες συμβάσεις είχαν λήξει, να συνεχίσουν τη συνεργασία τους με την εταιρεία αλλά εργαζόμενοι ως freelancer, χωρίς να τους δίνει εναλλακτική επιλογή. Η εταιρεία τους καλούσε να απαντήσουν άμεσα.

Οι διανομείς, κατά την διάρκεια της συκγκέντρωσής τους απαίτησαν ανανέωση των συμβάσεων των 115 αυτών συναδέλφων τους, δημιουργία χώρων ανάπαυσης στα καταστήματα τα οποία εργάζονται και ένταξη στα βαρεά και ανθυγιεινά.

Υπενθυμίζεται ότι η e-food μετά τις έντονες αντιδράσεις η e-food πήρε πίσω τη συγκεκριμένη «ρύθμιση» πέρι freelancer εργαζόμενων και τόνισε σε ανακοίνωσή της πως «αδιαπραγμάτευτη στάση μας είναι η διασφάλιση δικαιωμάτων των διανομέων και των συνεργατών μας».

Παρόλα αυτά, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών Επισιτιστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕΠΕ) Θεσσαλονίκης κατά την διάρκεια της σημερινής συγκέντρωσης, κάλεσε του διανομείς σε νέα συγκένττρωση για την διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους, την Παρασκευή στις 19:00, και πάλι στο άγαλμα Βενιζέλου.

Δείτε επίσης: Πλεύρης από Θεσσαλονίκη: Δεν τίθεται κουβέντα για περαιτέρω μέτρα (pics+vid)

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr