Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση στο Αγ. Βενιζέλου για αρχαία και… μετρό (pic)

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για την μεταφορά των αρχαίων από την Βενιζέλου, πραγματοποιούν κάτοικοι της Θεσσαλονίκης.

Ρεπορτάζ: Φώτης Εμμανουήλ

Συγκεκριμένα κάτοικοι από την Θεσσαλονίκη που εναντιώνεται στον τρόπο που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση τα αρχαία, συγκεντρώθηκαν στο Αγ. Βενιζέλου προκειμένου να δείξουν την εναντίωσή τους.

propoli

Είναι επίσης πολύ πιθανόν να πραγματοποιηθεί πορεία μέχρι τον σταθμό Βενιζέλου. Οι παρευρισκόμενοι κρατάνε γράμματα όπου γράφουν την λέξη «ΑΜΕΤΑΚΙΝΗΤΑ», ενώ επίσης έχουν και ένα πανό που γράφει «ΕΓΚΛΗΜΑ στον σταθμό Βενιζέλου».

Να τονίσουμε ότι η τροχαία προχωράει σε κυκλοφοριακές αλλαγές, καθώς σύμφωνα με την πρώτη εικόνα τα λεωφορεία δεν μπαίνουν στην Εγνατία από το ύψος της Δωδεκανήσου και μετά.

Δείτε τις εικόνες:

Στο σημείο της συγκέντρωσης είναι και ο πρώην Δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης ο οποίος στον χαιρετισμό του τόνισε ότι ελπίζει ο Μητσοτάκης να καταλάβει το λάθος του.

Οι συγκεντρωμένοι μετά την λήξη της κινητοποίησης θα δημιουργήσουν μια ανθρώπινη αλυσίδα μέχρι τα αρχαία και μετέπειτα θα υπάρξει και μουσική.

Να τονίσουμε ότι τηρούνται όλα τα μέτρα ενάντια στον κορονοϊό, καθώς ακόμη και οι ανθρώπινες αλυσίδες γίνονται με λίγα άτομα για να μην υπάρχει συγχρωτισμός.

Οι συγκεντρωμένοι έφτασαν στον χώρο των αρχαίων στο σταθμό Βενιζέλου όπου θα πραγματοποιήσουν και μουσική εκδήλωση.

Δείτε επίσης: Ανακοίνωση του ΚΚΕ για την φωτιά στην Ευκαρπία

Loading