Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση στο Άγαλμα Βενιζέλου με αίτημα να αποδοθούν οι ευθύνες για τα Τέμπη (ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ)

Στο Άγαλμα Βενιζέλου βρίσκονται αυτή την ώρα σωματεία, συνδικάτα, συλλογικότητες και απλοί πολίτες, συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις που πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα για το δυστύχημα στα Τέμπη.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Φακής

Το σύνολο της επικράτειας βρίσκεται σήμερα (16/3) σε απεργιακό κλοιό, με τον κόσμο διαδηλώνει για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, αλλά και τα θέματα ασφαλείας που υπάρχουν στον τομέα των μεταφορών.

Με πανό και συνθήματα, οι διαδηλωτές εκφράζουν την αντίθεσή τους στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, ζητώντας να σταματήσουν εδώ και τώρα οι αποκρατικοποιήσεις.
Στο Άγαλμα Βενιζέλου καταφτάνει συνεχώς κόσμος, ενώ συγκέντρωση υπάρχει και στο πέταλο της Αριστοτέλους. Αυτή την ώρα έχει περιοριστεί η κυκλοφορία στην Εγνατία, καθώς σταδιακά ξεκινούν πορείες από τα σωματεία και τα συνδικάτα.

Για τις σημερινές κινητοποιήσεις τοποθετήσεις έκαναν ο Λεωνίδας Στολτίδης (βουλευτής του Κ.Κ.Ε), ο Θοδωρής Βαριδάκης (συνδικαλιστής ΔΕΣΚ σιδηροδρομικών), ο Γιάννης Κουρμούλης (μέλος γενικού συμβουλίου ΑΔΕΔΥ και της γραμματείας Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ) και ο Μιχάλης Παπαδόπουλος (εργασιακός σύμβουλος Πανελλήνιας ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Μεταφοράς).

Δείτε τα βίντεο με τις δηλώσεις:

Δείτε επίσης: Σε απεργιακό κλοιό και η Θεσσαλονίκη – Οι συγκεντρώσεις και οι πορείες

Loading