Θεσσαλονίκη: Σύλληψη 56χρονου για εκβίαση και δυσφήμιση – Αναζητείται ο συνεργός του

Θεσσαλονίκη – Συνελήφθη 56χρονος για απόπειρα εκβίασης και δυσφήμιση – Αναζητείται ο 39χρονος συνεργός του

Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο ατόμων ηλικίας 56 και 39 ετών για απόπειρα εκβίασης κατά συναυτουργία και δυσφήμιση, ενώ ο πρώτος συνελήφθη στα όρια του αυτοφώρου.

propoli

Ειδικότερα, 46χρονος κατήγγειλε ότι στις αρχές Απριλίου συναντήθηκε στην ανατολική Θεσσαλονίκη με τον 39χρονο, έπειτα από μεσολάβηση του 56χρονου, προκειμένου να τον βοηθήσει σε προσωπικό του ζήτημα. Έπειτα από ανεπιτυχή μεταξύ τους συμφωνία, που περιλάμβανε και χρηματική αμοιβή, ο 39χρονος συνεπικουρούμενος από τον συνεργό του, απαίτησε χρηματικά ποσά προκειμένου να μην τον δυσφημίσει σε ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα. Ο τελευταίος, εντοπίσθηκε και συνελήφθη σήμερα τα ξημερώματα και θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Επιπρόσθετα, σχηματίστηκε και άλλη δικογραφία σε βάρος του προαναφερόμενου 39χρονου για τα ίδια αδικήματα, έπειτα από έγκληση που υπέβαλε 44χρονος. Σύμφωνα με την καταγγελία του, ο παθών και ο καταγγελλόμενος προ δέκα ημερών περίπου συναντήθηκαν στην περιοχή των Αμπελοκήπων και συμφώνησαν προκειμένου να τον βοηθήσει επαγγελματικά, διαφημίζοντάς τον μέσω διαδικτύου, έναντι χρηματικού ποσού. Λόγω μη καταβολής μίας δόσης (2.480 ευρώ) εκ του προσυμφωνηθέντος ποσού, ο δράστης απείλησε τον 44χρονο και φιλικό του πρόσωπο που είχε μεσολαβήσει ώστε να έρθουν σε επαφή, ότι θα τους δυσφημίσει, ενώ ακολούθως αύξησε τη χρηματική αξίωση στις (14.880) ευρώ.

Loading