Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη ιδιοκτήτης επιχείρησης με «μαϊμού» ρούχα και παπούτσια (pics&vid)

Κατασχέθηκαν 1.349 απομιμητικά είδη επώνυμων εταιριών

Κατάστημα που λειτουργούσε ως αποθηκευτικός χώρος για πώληση απομιμητικών ειδών ένδυσης, υπόδησης και αξεσουάρ, γνωστών εταιριών, εντοπίστηκε από την Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδας.

Για τη συγκεκριμένη υπόθεση συνελήφθη ένας 44χρονος, διαχειριστής του χώρου, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για πλαστογραφία, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος και παραβάσεις των νομοθεσιών που σχετίζονται με τη ρύθμιση της αγοράς προϊόντων, τα εμπορικά σήματα και τον αθέμιτο ανταγωνισμό.

Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, βρέθηκε ο προαναφερόμενος χώρος και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 1.349 απομιμητικά είδη επώνυμων εταιριών.

Το συνολικό ύψος της επαπειλούμενης ζημίας, υπερβαίνει τις 222.065 ευρώ.

Ο δράστης οδηγήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή, ενώ ταυτόχρονα του επιβλήθηκε το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο για παράνομη διακίνηση απομιμητικών/παραποιημένων προϊόντων.

Δείτε επίσης: ΑΠΘ: Επίθεση κουκουλοφόρων σε φοιτητές – “Έχουμε καιρό να δείρουμε οπότε δεν έχουμε θέμα να ξεσπάσουμε σε σας”