Θεσσαλονίκη: Τέλος την Κυριακή για το Φεστιβάλ Βιβλίου

Αυλαία ρίχνει την προσεχή Κυριακή το 39ο Φεστιβάλ Βιβλίου στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με τον πρώτο απολογισμό των διοργανωτών, φέτος υπήρχε αυξημένη κίνηση των επισκεπτών βιβλιόφιλων σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές.

Ανοδική πορεία είχαν οι αυξήσεις των πωλήσεων των βιβλίων οι οποίες, σύμφωνα με τους συντελεστές του Φεστιβάλ, κυμάνθηκαν από 30% -40%.

Κατά τη διάρκεια λειτουργίας του το επισκέφθηκαν ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας και ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας Θράκης) Θεόδωρος Καράογλου.

Ικανοποιημένος από το φετινό Φεστιβάλ ο πρόεδρος του ΣΕΒΕ

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εκδοτών Βορείου Ελλάδος, Χαράλαμπος Μπαρμπουνάκης σε δηλώσεις του εξέφρασε την ικανοποίηση του για την τόσο πετυχημένη φετινή διοργάνωση, ευχαριστώντας όλο το βιβλιόφιλο κοινό που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα μας, επίσης το Δήμο Θεσσαλονίκης, το Υπουργείο Πολιτισμού, το Υπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας Θράκης) και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Φέτος ξεκίνησαν πρωτοπόρες δράσεις, για πρώτη φορά έγινε το αφιέρωμα στον μεγάλο σύγχρονο ποιητή Μανόλη Αναγνωστάκη την Τετάρτη 8 Ιουλίου διαδικτυακά, όπου άνθρωποι των γραμμάτων και του πολιτισμού αναφέρθηκαν στο σπουδαίο έργο του και απήγγειλαν ποιήματά του.

Προβλήθηκε το έργο των συγγραφέων

Επίσης σε συνεργασία με το Δημοτικό Ραδιόφωνο FM100 ο Σ.ΕΚ.Β.Ε. συνεργάσθηκε με μεγάλη επιτυχία σε ένα πρωτοποριακό αφιέρωμα που γινόταν κάθε απόγευμα που συνδεόταν με το Φεστιβάλ Βιβλίου και καλούσε στο στούντιο τους συγγραφείς της Θεσσαλονίκης και όχι μόνο προβάλλοντας το δημιουργικό τους έργο.

Σε εξέλιξη βρίσκεται δημοσκόπηση με την εταιρεία INTERVIEW για να αποτυπωθούν όλα τα δεδομένα του ελληνικού βιβλίου κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ καθώς επίσης και ο διαγωνισμός φωτογραφίας του χώρου της έκθεσης.

Δείτε επίσης: Θεσσαλονίκη: Παρουσίαση του «Αντώνης Τρίτσης» από τον Τ. Θεοδωρικάκο (vd-pics)

Loading