Θεσσαλονίκη: Τι βρήκε η ΕΛΑΣ στην κατάληψη «111»

Μαχαίρια, ξύλινα κοντάρια, κράνη, αντιασφυξιογόνες μάσκες, πυροσβεστήρες, αλεξίσφαιρο γιλέκο, σιδηρολοστός, φορητή συσκευή ασύρματου δικτύου, καθώς επίσης ένα αυτοσχέδιο επιχειρησιακό εγχειρίδιο για την οργάνωση, εκπαίδευση και δράση ομάδων του αντιεξουσιαστικού χώρου, περιλαμβάνονται -σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.- στα ευρήματα που συνέλεξαν αστυνομικές δυνάμεις, κατά την εκκένωση εξαώροφου κτιρίου, ιδιοκτησίας του ΕΦΚΑ, που τελούσε υπό κατάληψη την τελευταία επταετία από αντιεξουσιαστές, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, η επιχείρηση έγινε σε εκτέλεση εισαγγελικής παραγγελίας, υπό την επίβλεψη δικαστικού λειτουργού, με τη συμμετοχή αστυνομικών των Διευθύνσεων Ασφαλείας, Αστυνομικών Επιχειρήσεων, Άμεσης Δράσης και Τροχαίας Θεσσαλονίκης, αλλά και των Υποδιευθύνσεων Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων και Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος.

Κατά την έφοδο των αστυνομικών, σήμερα το πρωί, δεν υπήρχαν άτομα στο εσωτερικό του κτιρίου, το οποίο βρίσκεται στην οδό Εγνατία (111) και η κατάληψη ήταν γνωστή ως «Κατάληψη 111». Μετά το πέρας της αστυνομικής έρευνας κλήθηκαν στο σημείο συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ και της ΕΥΑΘ, από τα οποία διαπιστώθηκαν περιπτώσεις ρευματοκλοπής και υδροκλοπής. Παράλληλα κλήθηκε συνεργείο του δήμου Θεσσαλονίκης για να απολυμάνει τον χώρο.

Περιμετρικά του κτιρίου, το οποίο -σύμφωνα με όσα έγινα γνωστά φέρεται να παρουσιάζει προβλήματα στατικότητας– παραμένουν αστυνομικές δυνάμεις για την αποφυγή ενδεχόμενης επανακατάληψής του.

Δείτε επίσης: Θεσσαλονίκη: Εκκενώνεται κατάληψη επί της Εγνατίας – Τα ευρύματα της αστυνομίας (pics)

Loading