Η γλυπτική σύνθεση «AERIAL» του Κωστή Γεωργίου/ kostisgeorgiou.com

Θεσσαλονίκη: Τοποθετείται αύριο το «METEORON» στο πάρκο απέναντι από το δημαρχείο

Στο πάρκο της Γαλλίας, απέναντι από το δημαρχιακό μέγαρο της Θεσσαλονικης, θα τοποθετηθεί αύριο Τρίτη το “METEORON”, η γλυπτική σύνθεση του διεθνώς καταξιωμένου γλύπτη Κώστα Γεωργίου.

Έπειτα από σχετική δωρεά από το «Κτήμα Γεροβασιλείου ΑΕ», η γλυπτική αυτή σύνθεση θα κοσμίσει την πόλη της Θεσσαλονίκης, με τον καλλιτέχνη να ελπίζει ότι θα μετατραπεί σε νέο τοπόσημο.

propoli

Ο κ. Γεωργίου, μιλώντας στην εκπομπή «Check in στα γεγονότα» της TV100 και τη Βάσω Λυκουρίνου, δήλωσε χαρούμενος που ένα έργο του λαμβάνει τη θέση του στον δημόσιο χώρο της πόλης στην οποία γεννήθηκε. «Δεν μπορούν να υπάρχουν γλυπτά σε τόσα άλλα μέρη και όχι στο μέρος που γεννήθηκα. Είναι μεγάλη χαρά για μένα» σημείωσε ο κ. Γεωργίου ευχαριστώντας το Κτήμα Γεροβασιλείου και τον δήμο Θεσσαλονίκης.

Η γλυπτική σύνθεση θα αποτελείται από 15 μορφές χυτεμένες σε αλουμίνιο και χρωματισμένες σε κόκκινο χρώμα, υψηλής ανθεκτικότητας. Το έργο στην πλήρη ανάπτυξή του θα φτάνει τα 12 μέτρα και το βάρος του υπολογίζεται περίπου στα 350-400 κιλά. Ερωτηθείς για τον συμβολισμό του, ο κ. Γεωργίου σημείωσε: «Κάποιος θα μπορούσε να πει ότι δείχνει την αλληλεγγύη, τη συνεργασία. Αλλά ας αφήσουμε το κοινό ελεύθερο να το προσεγγίσει όπως θέλει».

Ο καταξιωμένος γλύπτης εξέφρασε την ελπίδα το κοινό της πόλης να αγκαλιάσει το έργο του και να μη ξαναδούμε εικόνες παρόμοιες με αυτές του Παλαιού Φαλήρου όπου βάνδαλοι «γκρέμισαν» τον Phylax, τον «κόκκινο άγγελο», έργο του ίδιου καλλιτέχνη. «Θέλω να πιστεύω ότι δεν θα συμβεί κάτι τέτοιο, παρότι ξέρουμε εμείς οι καλλιτέχνες ότι υπάρχουν παρεμβάσεις τέτοιου είδους στον δημόσιο χώρο», σημείωσε.

Το «METEORON» θα παρουσιαστεί επίσημα το επόμενο διάστημα, οπότε και θα τοποθετηθεί ο κατάλληλος φωτισμός στο πάρκο της Γαλλίας, για την ανάδειξή του.

*Το έργο στην εξωτερική φωτογραφία είναι το «AERIAL». Το «METEORON» θα παρουσιαστεί επίσημα το επόμενο διάστημα στο κοινό της πόλης.

Δείτε επίσης: Θεσσαλονίκη: Γονιδιακή θεραπεία για τη νωτιαία μυική ατροφία σε βρέφος στο Ιπποκράτειο

Loading