Θεσσαλονίκη: Τοποθέτησαν πασαλάκια στην 26ης Οκτωβρίου – Επιμένουν οι παραβάτες να αγνοούν τις σημάνσεις (pics & vid)

Χαοτική παραμένει η κατάσταση στην αμφιδρομημένη πλέον 26ης Οκτωβρίου στην Θεσσαλονίκη, με τις παρεμβάσεις του Δήμου Θεσσαλονίκης να εντείνονται σήμερα Τετάρτη.

Ρεπορτάζ: Βασίλης Δημόκας

Συγκεκριμένα, κλιμάκιο του Δήμου τοποθέτησε πασαλάκια από τις πρώτες πρωινές ώρες στο ύψος του Δικαστικού Μεγάρου.

Η συγκεκριμένη παρέμβαση έρχεται μετά από πολλαπλά περιστατικά οδηγών που δεν συμμορφώθηκαν με τις νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και σημάνσεις στην οδό.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η αλλαγή που ισχύει για τους οδηγούς που κινούνταν από την οδό Σαπφούς και ήθελαν να στρίψουν αριστερά στην 26ης Οκτωβρίου, προς την οδό Εγνατία, κάτι που πλέον απαγορεύεται. Σε εκείνο το σημείο έχει αλλάξει και η σήμανση που απαγορεύει τη στροφή αριστερά και πλέον είναι η υποχρεωτική κατεύθυνση για όλους.

Ωστόσο, ακόμη και μετά τη νέα παρέμβαση, σε πλάνα της politic από το σημείο καταγράφηκαν και πάλι παραβιάσεις των σχετικών και ενισχυμένων σημάνσεων.

Ερωτηματικό παραμένει το σημείο στη συμβολή της 26ης Οκτωβρίου με την οδό Αισώπου. Επι της οδού 26ης Οκτωβρίου, υπάρχει διπλή διαγράμμιση που απαγορεύει στα οχήματα που κινούνται με κατεύθυνση την Εγνατία να στρίψουν αριστερά στην Αισώπου και αντίστοιχα οχήματα που εξέρχονται από την Αισώπου να εισέλθουν στο ρεύμα της 26ης Οκτωβρίου με κατεύθυνση την Εγνατία.

Σημειώνεται ότι στο σημείο δεν υπάρχουν σχετικές σημάνσεις και πολλοί οδηγοί παίρνουν κανονικά την στροφή με τον κίνδυνο ατυχήματος να είναι υψηλός.

Δείτε επίσης: Ν.Καραγιαννακίδης για τα ελληνοτουρκικά ζητήματα: «Η Συνθήκη της Λωζάνης δεν προβλέπει χρόνο λήξης» (vid)