Θεσσαλονίκη ΤΩΡΑ: «Ήπιων τόνων» συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Ιπποκράτειο για τον 16χρονο

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν αυτήν την ώρα φοιτητικοί σύλλογοι έξω από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση ο 16χρονος που δέχτηκε σφαίρα στο κεφάλι από αστυνομικό στη Θεσσαλονίκη το προηγούμενο 24ωρο.

Οι συγκεντρωμένοι διαμαρτύρονται για την αστυνομική αυθαιρεσία καταγγέλλοντας το απαράδεκτο περιστατικό που σημειώθηκε χτες μεταξύ άντρα της ΕΛ.ΑΣ. και 16χρονου Ρομά.

«Καταγγέλλουμε το απαράδεκτο περιστατικό που έλαβε χώρα σήμερα το πρωί με τον 16χρονο Ρομά να δέχεται σφαίρα στο κεφάλι από τις αστυνομικές δυνάμεις επειδή δεν πλήρωσε 20 ευρώ βενζίνη!», σημειώνει η ανακοίνωση των φοιτητικών συλλόγων, και προσθέτει:

«Το γεγονός αυτό, που κατέληξε με τον 16χρονο να νοσηλεύεται σοβαρά έρχεται να προστεθεί στα ήδη αρκετά περιστατικά αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας, που εντείνεται μαζί με την ένταση της επίθεσης στα δικαιώματα μας. Η ακρίβεια και η ενεργειακή φτώχεια τσακίζουν τις εργατικές λαϊκές οικογένειες και τα παιδιά τους, δεκάδες είναι αυτοί που δεν μπορούν να θερμάνουν τα σπίτια τους, να καλύψουν βασικές ανάγκες!

Καμία αναμονή! Καμία ανοχή!».

Δείτε επίσης: Θεσσαλονίκη: Ένταση, ξύλο και χημικά τώρα έξω από τα δικαστήρια