Θεσσαλονίκη: Υποδοχή Ρουμάνων πυροσβεστών από τον Κ. Ζέρβα στο δημαρχείο

Είκοσι εννιά πυροσβέστες από τη Ρουμανία, οι οποίοι συμμετείχαν με τον εξοπλισμό τους στην κατάσβεση πυρκαγιών στην Αττική, δίπλα σε Έλληνες συναδέλφους τους, υποδέχθηκε το απόγευμα στο προαύλιο του δημαρχείου Θεσσαλονίκης, ο δήμαρχος, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Οι Ρουμάνοι πυροσβέστες κατέφτασαν με τρία πυροσβεστικά οχήματα, ένα βυτίο και αυτοκίνητα μεταφοράς υδροφόρων και προσωπικού, συνολικά επτά οχήματα, τα οποία χρησιμοποίησαν στις επιχειρήσεις κατάσβεσης πυρκαγιών στην Ελλάδα και έκαναν στάση στη Θεσσαλονίκη, καθ’ οδόν προς την πατρίδα τους,  αφού η αποστολή τους στη χώρα ολοκληρώθηκε με επιτυχία.

propoli

“Ειναι η δεύτερη χρονιά που Ρουμάνοι πυροσβέστες έρχονται στη χώρα μας και βοηθούν τους Έλληνες συναδέλφους τους στην κατάσβεση πυρκαγιών, αποδεικνύοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη μεταξύ των χωρών της Ε.Ε.” είπε ο κ. Ζέρβας και πρόσθεσε: “Η χώρα μας πήρε δύναμη από την παρουσία τους εδώ και πραγματικα χαιρόμαστε που επιστρέφουν στη χώρα τους  υγιείς και ασφαλείς, έχοντας δώσει τόσο μεγάλη βοήθεια”.

Ο κ. Ζέρβας υπογράμμισε ακόμη ότι αυτή είναι μια ημέρα επιφυλακής επιπέδου 4 για κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς, λόγω της υψηλής θερμοκρασίας και των ανέμων, για την περιοχή της Θεσσαλονίκης και συνέστησε στους πολίτες να προσέξουν, τόσο το περιαστικό δάσος, όσο και τα άλλα δάση της χώρας, ώστε να αποφευχθεί μια καταστροφή, που να οφείλεται “σε ανθρώπινο λάθος ή σε ανθρώπινη ενέργεια”.

“Είναι μια έμπρακτη εκδήλωση  των αδελφικών σχέσεων μεταξύ των λαών μας και της αλληλεγγύης στο ευρωπαϊκό πλαίσιο” είπε ο πρόξενος της Ρουμανίας στη Θεσσαλονίκη, Dan -Nicolae Dima και πρόσθεσε: “Δε θα ήταν δυνατό να μη βοηθήσουμε τη χώρα, στην οποία έρχονται για διακοπές ένα εκατομμύριο Ρουμάνοι κάθε χρόνο. Ευχόμαστε να είμαστε  αχρειαστοι, βέβαια, ως πυροσβέστες, αλλά δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι Ρουμάνοι πυροσβέστες βρίσκονται εδώ για να βοηθήσουν”. 

Ο επικεφαλής της ρουμανικής πυροσβεστικής δύναμης εξέφρασε την ικανοποίηση του για το υψηλό επίπεδο συνεργασίας με τους Έλληνες συναδέλφους του, σε τουλάχιστον τρεις κοινές επιχειρήσεις, ενώ υπογράμμισε τη χρησιμότητα της ανταλλαγής εμπειριών ανάμεσα στις δυνάμεις πυρόσβεσης των δύο χωρών. 

Τους Ρουμάνους πυροσβέστες για τη συνδρομή τους ευχαρίστησε και ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Θεσσαλονίκης, επιφορτισμένος με το έργο της Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Μωυσίδης. Επεσήμανε, ακόμη, το υψηλό επίπεδο ετοιμότητας των πυροσβεστικών δυνάμεων και των εθελοντών, στη Θεσσαλονίκη, λόγω των θερμών καιρικών συνθηκών που επικρατούν, για την πρόληψη πυρκαγιών στην ευρύτερη περιοχή.

Ο δήμαρχος χάρισε στον επικεφαλής της ρουμανικής πυροσβεστικής δύναμης και γραβάτα με τα διακριτικά του Δήμου Θεσσαλονίκης και ατομικά δέματα με τρόφιμα και άλλα είδη για το υπόλοιπο της διαδρομής μέχρι την επιστροφή των πυροσβεστών στη χώρα τους.

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε επίσης: Θεσσαλονίκη: 24ωρη απεργία σήμερα στα έργα του Μετρό για τις αιφνιδιαστικές απολύσεις

Loading