Το «Καλοκαίρι στο Μέγαρο» επέστρεψε με… υψηλού επιπέδου συναυλίες (pics)

Όλες οι εκδηλώσεις που θα δούμε στη φετινή διοργάνωση

Γράφει η Βαλάντου Γιαννακούδη

Το θερινό καλλιτεχνικό πρόγραμμα, το οποίο παρουσιάστηκε σήμερα από τον πρόεδρο του ΜΜΘ, Βασίλη Γάκη και τον Καλλιτεχνικό του Διευθυντή, Χρίστο Γαλιλαία, ξεκινά στις 17 Ιουνίου και θα ολοκληρωθεί στις 21 Ιουλίου 2022 με εντυπωσιακές παραγωγες.

Ο αγαπημένος θεσμός υπόσχεται να προσφέρει για ακόμη μία φορά στο κοινό έντονες καλλιτεχνικές συγκινήσεις μέσα από ένα μεγάλο αριθμό παραγωγών υψηλού επιπέδου, οι οποίες παρουσιάζουν μουσικά είδη για πολλές και διαφορετικές προτιμήσεις.

«Αυτό το καλοκαίρι ο επιτυχημένος θεσμός «Καλοκαίρι στο Μέγαρο» επιστρέφει δυναμικά, δίνοντας για ακόμη μια χρονιά απολαυστική νότα στις καλοκαιρινές νύχτες της πόλης μας με συναυλίες που διακρίνονται για την ποικιλία και το περιεχόμενό τους, αλλά και τη συνέχιση του θεσμού «Σινεμά με θέα», που αποτελεί προιόν συνεργασίας του Οργανισμού μας με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης», ανέφερε στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο πρόεδρος του ΟΜΜΘ, Βασίλης Γάκης.

Ακολούθως, ο πρόεδρος του ΟΜΜΘ αναφέρθηκε και στο δύσκολο προηγούμενο διάστημα για τον πολιτισμό λόγω κορωνοϊού, σημειώνοντας πως «σε ό,τι μας αφορά ως Οργανισμό μετά από δύο δύσκολα χρόνια εξαιτίας των υγειονομικών πρωτοκόλλων και των αναγκαίων περιορισμών που τα συνοδευαν με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας -που ομως δε μας εμπόδισαν στην δυναμική μας παρουσία-, η προσέγγισή μας δεν αλλάζει. Ναι μεν επιστρέφουμε ελεύθερα στους χώρους πολιτισμού, αλλά δε λησμονούμε ότι η κανονικότητα δεν πρέπει να μας παρασύρει σε μια νέα υγειονομική υποτροπή. Ο πολιτισμός είναι δημόσιο κοινωνικό αγαθό και ο Ο.Μ.Μ.Θ. ως φορέας έντονων συμβολισμών και αξιών οφείλει να αποτελεί πεδίο γόνιμου διαλόγου και αναπόσπαστο μέρος μιας αναπτυξιακής δυναμικής. Στο πλαίσιο αυτό είμαστε σε θέση να σας υποδεχτούμε στους εξωτερικούς χώρους του Οργανισμού και να παρακολυθήσουμε μαζί ξεχωριστές παραγωγές που θα ικανοποιήσουν τους θεατές και θα δημιουργήσουν αναμνήσεις».

Παίρνοντας τη σκυτάλη ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, κ. Χρίστος Γαλιλαίας, προχώρησε στην αναλυτική παρουσίαση του προγράμματος εκφράζοντας παράλληλα και ο ίδιος την ελπίδα του να συνεχιστεί η θετική πορεία της πανδημίας έτσι ώστε να μπορεί ο Οργανισμός να έχει την δραστηριότητα που του αρμόζει.

Ακολούθως, περιγράφοντας το ύφος και το πνεύμα του καλλιτεχνικού προγράμματος, ο κ. Γαλιλαίας εξηγεί ότι όλες οι παραγωγές που έχουν επιλεγεί διακρίνονται για την ποιότητα τους. «Σας περιμένουμε όλες και όλους να παρακολουθήσετε τις παραγωγές που έχουμε ετοιμάσει διότι, όπως επανειλημμένα έχω τονίσει, το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης είναι υπόθεση όλης της πόλης και περιμένει όλους τους Θεσσαλονικείς να περάσουν τις πύλες του, καθώς δεν πρέπει να λησμονούμε ότι ο πολιτισμός απευθύνεται σε όλους και αφορά όλους. Είναι η μεγάλη αξία της πατρίδας μας, η πυξίδα για το μέλλον. Διότι ο πολιτισμός ενώνει, ανοίγει δρόμους και διευρύνει ορίζοντες» τονίζει ο ίδιος.

Ο κ. Γαλιλαίας, καταλήγει ότι το φετινό «Καλοκαίρι στο Μέγαρο» θα δημιουργήσει πλήθος ξεχωριστών μουσικών αναμνήσεων που συνδυάζονται αρμονικά με τον επιτυχημένο θεσμό «Σινεμά με θέα», που διοργανώνεται για όγδοη συνεχή χρονιά, αλλά και με το Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής της Οδησσού. «Έχοντας ως γνώμονα την παρουσίαση ενός άρτιου θερινού προγράμματος, οι παραγωγές που σας παρουσιάζουμε είναι μια κατάθεση καλλιτεχνικής δημιουργίας. Συνθέτουμε όλα τα είδη της μουσικής, δίνοντας χώρο και χρόνο στην τέχνη να εξερευνήσει συναισθήματα. Να εκφράσει αξίες και μέσα από μια γόνιμη διαδικασία αλληλεπίδρασης και επικοινωνίας να “αγγίξει” το κοινό», σημειώνει ο κ. Γαλιλαίας.

Μέλη του Δ.Σ. του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

ΙΟΥNΙΟΣ 2022

Παρασκευή 17 Ιουνίου
Boston Philharmonic Youth Orchestra – Benjamin Zander
(Χώρος: Μ1 – Αίθουσα Φίλων Μουσικής – Ώρα 21.00)

Τρίτη 21 Ιουνίου
Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής
Party στο Μέγαρο: Big Band of Northern Greece & συγκρότημα LIEBE
(Χώρος: Κήπος Μ1 – Ώρα 21.00)

Τρίτη 28 Ιουνίου – Σάββατο 2 Ιουλίου
5th MOYSA Summer School

ΙΟΥΛΙΟΣ 2022

Παρασκευή 1 Ιουλίου
H. Purcell: Dido and Aeneas in the 1940’s Hollywood glamour
Θερινή Ακαδημία ANATOLIA & MOYSA στο πλαίσιο του MOYSA Summer School
(Χώρος: M2 – Αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης – Ώρα 21.00)

Τετάρτη 6 Ιουλίου
Κύκλος Νέων Καλλιτεχνών: Σπουδαστές ωδείων
(Χώρος: Μ2- Αίθριο Μ. Σαλτιέλ – Ώρα 21.30)

Πέμπτη 7 Ιουλίου
World Music Festival
Στα λιμάνια της Μεσογείου: Fado-Rebetiko Project (Μασσαλία) & Κυριάκος Καλαϊτζίδης Τρίο (Θεσσαλονίκη)
(Χώρος: Πλατεία Μεγάρου – Ώρα 21.30)

Παρασκευή 8 Ιουλίου
World Music Festival
Στα λιμάνια της Μεσογείου: Tarab Safar (Βηρυτός) & Sinafi Trio (Κωνσταντινούπολη)
(Χώρος: Πλατεία Μεγάρου – Ώρα 21.30)

Τετάρτη 13 Ιουλίου
Κύκλος Νέων Καλλιτεχνών: Σπουδαστές ωδείων
(Χώρος: Μ2- Αίθριο Μ. Σαλτιέλ – Ώρα 21.30)

Πέμπτη 14 Ιουλίου
Μουσική δωματίου στην Πλατεία
Γιάννης Γεωργιάδης, Διονύσης Ρούσσος, Νεφέλη Μούσουρα:
Ρομαντικοί αντικατοπτρισμοί με… χορευτική διάθεση
(Χώρος: Πλατεία Μεγάρου – Ώρα 21.30)

Παρασκευή 15 Ιουλίου
100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή
Σύνολο Ανατολικής Κλασικής Μουσικής «Ψαλτήρα» Τμήματος Μουσικών Σπουδών ΑΠΘ
(Χώρος: Πλατεία Μεγάρου – Ώρα 21.30)

Τετάρτη 20 Ιουλίου
Κύκλος Νέων Καλλιτεχνών: Νικητές διαγωνισμών “Τάσος Παππάς” & “Orpheus Soloists”
(Χώρος: Μ2- Αίθριο Μ. Σαλτιέλ – Ώρα 21.30)

Πέμπτη 21 Ιουλίου
Jazz στην Πλατεία:
Χρίστος Παπαγεωργίου & Αναστάσιος Παππάς
(Χώρος: Πλατεία Μεγάρου – Ώρα 21

Δείτε επίσης: ΑΠΘ: Το σιντριβάνι στην πλατεία Χημείου βάφτηκε κόκκινο (pics)

Loading

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com