Το πρώτο “Foreverland” για την  προώθηση της αρμονικής συνύπαρξης, από την UNHCR

Το πρώτο “Foreverland” για την προώθηση της αρμονικής συνύπαρξης, από την UNHCR

Μαθητές δημοτικού σχολείου της Θεσσαλονίκης και οικογένειες προσφύγων που διαμένουν στον δήμο Βόλβης Θεσσαλονίκης, στον Βόλο και στο Κιλκίς συμμετέχουν στο πρώτο “ Foreverland” για παιδιά που διοργανώνει στη Θεσσαλονίκη η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες (UNHCR) στην Ελλάδα.
Το “Foreverland” δράση με γιορτινή διάθεση έχει στόχο μέσα από βιωματικά, θεατρικά εργαστήρια και αθλητικές δραστηριότητες κάτοικοι της πόλης να έρθουν κοντά, να γνωρίσουν πρόσφυγες, να συνεργαστούν, να αλληλεπιδράσουν, να εντοπίσουν κοινά στοιχεία και επιδιώξεις. 
“Η Θεσσαλονίκη φιλοξενεί σημαντικό αριθμό προσφυγικού πληθυσμού. Προσπαθούμε να διοργανώνουμε δράσεις, στις οποίες οι δύο πληθυσμοί, ντόπιος και προσφυγικός, συνυπάρχουν, γνωρίζουν ο ένας τον άλλον,  ώστε να γίνουν βήματα προς την εξοικείωση και την ενσωμάτωση”, ανέφερε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο υπεύθυνος ενημέρωσης του Γραφείου της UNHCR στη Θεσσαλονίκη, Ευάγγελος Παπαδάκης. 
Ιδιαίτερη ενότητα της δράσης είναι τα βιωματικά και θεατρικά εργαστήρια, σε συνεργασία με το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, στο πλαίσιο του προγράμματος «Κι αν ήσουν εσύ;». 
“ Το γενικό μοτίβο είναι ο ένας να μπαίνει στη θέση του άλλου” εξήγησε ο κ.  Παπαδάκης σημειώνοντας ότι στο “ Foreverland” πήραν μέρος μαθητές του 18ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης, στο οποίο φοιτούν πολλά παιδιά προσφύγων. 
Οι μαθητές μαζί με τους δασκάλους τους συμμετείχαν με μεγάλο ενθουσιασμό στις δραστηριότητες και έδειξαν έντονο ενδιαφέρον να γνωρίσουν παιδιά από άλλες χώρες.  
Το πρόγραμμα του “ Foreverland”, που πραγματοποιείται από το πρωί έως τις 9 το βράδυ στον πολυχώρο WE, περιλαμβάνει μαθήματα τσίρκου, τοξοβολίας, αναρρίχησης, skateboard και rollerblades, παραστάσεις τσίρκου και εναέριων ακροβατικών και θα κλείσει με live συναυλία σε jazz και swing ρυθμούς με τους Divarco.
Το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση είναι επιστημονική ένωση για την προώθηση της έρευνας και της πράξης του θεάτρου, του εκπαιδευτικού δράματος, του θεατρικού παιχνιδιού και των άλλων παραστατικών τεχνών στην εκπαίδευση. 
Σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία ΟΗΕ για τους πρόσφυγες υλοποιεί το πρόγραμμα ευαισθητοποίησης της ευρύτερης εκπαιδευτικής κοινότητας στα ανθρώπινα δικαιώματα και σε θέματα προσφύγων με βιωματικές δραστηριότητες, και τεχνικές θεάτρου και εκπαιδευτικού δράματος “Κι αν ήσουν εσύ;”. 

Κ.Γ.

*Τη φωτογραφία παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ το Γραφείο της UNHCR στη Θεσσαλονίκη

©Πηγή: amna.gr

Loading

Play