Τρόπους για να περιέλθει το κτίριο του πρώην Λοιμωδών στο δημόσιο αναζητά το Υπ. Υγείας

Τρόπο για να περιέλθει στο ελληνικό δημόσιο το κτίριο του πρώην Νοσοκομείου Ειδικών Παθήσεων (Λοιμωδών), το οποίο ανήκει στο ιταλικό κράτος, αναζητεί το υπουργείο Υγείας προκειμένου να λειτουργήσει ως δημόσιο νοσοκομείο. Σύμφωνα με πληροφορίες, το θέμα αυτό αποτέλεσε αντικείμενο της συνάντησης που είχε, σήμερα, στη Θεσσαλονίκη ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, με τον επίτιμο πρόξενο της Ιταλίας, Χρήστο Σαραντόπουλο.

Το Νοσοκομείο Ειδικών Παθήσεων Θεσσαλονίκης (Λοιμωδών) αποτελούσε ένα νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης ενταγμένο στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και λειτουργούσε έως το 2013. Είχε 100 κλίνες και 200 εργαζόμενους. Το 2011 αποφασίστηκε η διασύνδεση του Νοσοκομείου με το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «ΑΧΕΠΑ». Το 2013 σταμάτησε τη λειτουργία του καθώς οι κλινικές του μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία «Ιπποκράτειο» και «Γεώργιος Παπανικολάου».

Ο κ. Κοντοζαμάνης, ο οποίος βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να συμμετάσχει ως ομιλητής σε πάνελ με θέμα «Covid-19 και υγεία στις νέες συνθήκες», που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του «Thessaloniki Helexpo Forum», επισκέφτηκε το πρωί το Κέντρο Υγείας Τούμπας, στο οποίο από σήμερα γίνεται εξέταση υπόπτων περιστατικών Covid-19 και εκτέλεση δειγματοληψίας προς εξέταση PCR και μάλιστα γι αυτό το σκοπό έχει δημιουργηθεί ξεχωριστή είσοδος.

Η εξέταση ύποπτων κρουσμάτων και η δειγματοληψία για τεστ από δομές της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας γίνεται προκειμένου να αποσυμφορηθούν οι δομές της Δευτεροβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Η δυνατότητα αυτή παρέχεται πλέον στα Κέντρα Υγείας Θεσσαλονίκης, Πύλης Αξιού, Ευόσμου και Αμπελοκήπων που υπάγονται στην αρμοδιότητα της 3ης ΥΠΕ και στα Κέντρα Υγείας Τούμπας, Μηχανιώνας, Σαμοθράκης και Εχίνου που υπάγονται στην αρμοδιότητα της 4ης ΥΠΕ.

Α.Φωτοπούλου

©Πηγή: amna.gr