Τζιτζικώστας: Έξι ταινίες του Hollywood στη Θεσσαλονίκη το 2022 – Καταστροφικό για την οικονομία το lockdown (vid)

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας μίλησε για την εξέλιξη της πανδημίας, το ενδεχόμενο lockdown αλλά και τα κινηματογραφικά γυρίσματα που πραγματοποιούνται στην Θεσσαλονίκη

Όσον αφορά την εξέλιξη της πανδημίας είπε στον ΣΚΑΙ εξέφρασε την συγκρατημένη αισιοδοξία του καθώς φαίνεται πως υπάρχει σταθεροποίηση. Παράλληλα προέτρεψε για ακόμα μία φορά τους πολίτες να εμβολιαστούν καθώς όπως τόνισέ χαρακτηριστικά αν είχε εμβολιαστεί το 90% της ανθρωπότητας σήμερα δεν θα μας απασχολούσε η νέα μετάλλαξη της Μποτσουάνα.

Όσον αφορά τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμών στη βόρεια Ελλάδα σημείωσε πως καθημερινά προγραμματίζονται ραντεβού για την πρώτη αλλά και την τρίτη δόση.

Σχετικά με το ενδεχόμενο lockdown δήλωσε πως κανείς δεν μπορεί να μιλήσει με βεβαιότητα ωστόσο τόνισε πως κάτι τέτοιο πρέπει να αποφευχθεί καθώς θα ήταν καταστροφικό για την οικονομία.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα γυρίσματα ταινιών που πραγματοποιούνται στη Θεσσαλονίκη αποκαλύπτοντας πως μέσα στο 2022 θα γυριστούν έξι ταινίες στην πόλη. Στις αρχές του 2022 θα αρχίσουν τα πρώτα γυρσίσματα«Το σενάριο και η ιστορία θα εξελίσσεται και θα βασίζεται στη Θεσσαλονίκη. Θα συμμετέχουν μεγάλα ονόματα του αμερικανικού κινηματογράφου που όμως ακόμα δεν μπορούμε να αποκαλύψουμε, λόγω δέσμευσης από την εταιρία παραγωγής», σημείωσε ο κ. Τζιτζικώστας.

Υποστήριξε ότι ο σκοπός είναι να υπάρχουν γυρίσματα όλο τον χρόνο «Από τότε που άλλαξε το νομικό πλαίσιο για παραγωγές στην Ελλάδα είμαστε οι πρώτοι που δημιουργήσαμε film office. Μάλιστα, η εταιρία παραγωγής κινηματογραφικών ταινιών Millenium, μέσα στο 2022 θα δημιουργήσει σταθερό γραφείο στη Θεσσαλονίκη», αποκάλυψε. «Δημιουργούνται πολλές νέες θέσεις εργασίας και φυσικά ενισχύεται και η τοπική οικονομία».

Παράλληλα πρόσθεσε ότι γίνονται συζητήσεις με το υπουργείο Τουρισμού ώστε να υπάρξουν απευθείας πτήσεις από τη Θεσσαλονίκη προς τις ΗΠΑ. “Είναι σημαντικό ότι ολοκληρώθηκαν υποδομές που έλειπαν από την πόλη, όπως είναι το σύγχρονο αεροδρόμιο Μακεδονία, το λιμάνι της Θεσσαλονίκης και το Μετρό που είναι σε τροχιά ολοκλήρωσης”συμπλήρωσε

Δείτε επίσης: Μάγεψε τα πλήθη η ορχήστρα του Δ. Θεσσαλονίκης στα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου (vids & pics)