Τζιτζικώστας: «”Πράσινος” Πατριάρχης ο Βαρθολομαίος»

Της Μαρίας Βλάχου
Σε εξέλιξη είναι η τελετή εγκαινιων του νέου Κτιρίου Υπηρεσιών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη – Τα εγκαίνια θα τελέσει ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη υποδέχθηκαν ο περιφερειαρχης Κεντρικής Μακεδονιας Αποστολος Τζιτζικωστας, ο υπουργός Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκος και ο μητροπολίτης Νεαπόλεως Σταυρουπόλεως Βαρνάβας.

propoli

Στη Θεσσαλονίκη ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος

Στα εγκαίνια του νέου Κτιρίου Υπηρεσιών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος!

Gepostet von politic.gr am Freitag, 18. Oktober 2019

«Μεταφέρω τα εγκάρδια χαιρετίσματα του Κ. Μητσοτάκη»

Ο υπουργός Εσωτερικών Τάσος Θεοδωρικάκος μετέφερε τα εγκάρδια χαιρετίσματα του Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς και τα συγχαρητήρια του πρωθυπουργού για το νέο κτίριο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

«Από σήμερα η ΠΚΜ αποκτά σπίτι όχι έδρα, λέξη που χρησιμοποιούμε για υπηρεσίες. Είναι ένα κτίριο-πρότυπο, με βιοκλιματικά χαρακτηριστικά και μεγάλη γεωθερμική εγκατάσταση. Είναι ένα «πράσινο» κτίριο, που εξασφαλίζει 70% εξοικονόμηση ενέργειας», πρόσθεσε ο κ. Θεοδωρικάκος, ο οποίος συνεχάρη τον Περιφερειάρχη Απ. Τζιτζικώστα για το έργο, καθώς και για το πολιτικό του ήθος, διότι το κτίριο εγκαινιάζεται σήμερα και όχι την περίοδο των εκλογών.

«Πράσινος Πατριάρχης ο Βαρθολομαίος»

Ο Απ. Τζιτζικώστας κατά την τοποθέτησή του δήλωσε ότι «είναι μεγάλη μας τιμή να εγκαινιάουμε μαζί το νέο κτίριο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας», ενώ μάλιστα, χαρακτήρισε ως «πράσινο Πατριάρχη» τον Βαρθολομαίο, «λόγω της ευαισθησίας του για τα περιβαλλοντικά θέματα».

Νωρίτερα τόνισε ότι «καλωσορίζουμε τον Παναγιώτατο στην πρωτεύουσα της Μακεδονίας και ειδικότερα, στη δυτική Θεσσαλονίκη. Ένα τόπο που υποδέχτηκε ξεριζωμένους Έλληνες από τον Πόντο, τη Μικρά Ασία. Ένα τόπο, με πολύ άξιους και ικανούς ανθρώπους, στον οποίο η ορθοδοξία έχει βαθιές ρίζες, δυναμικό παρών και φωτεινό μέλλον. Και οφείλει πολλά γι’αυτό ακριβώς το παρών και το μέλλον, στους άξιους καθοδηγητές της ορθόδοξης πίστης μας, στους ιεράρχες μας και, ειδικά, στον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβα».

Από την πλευρά του ο Βαρθολομαίος δήλωσε «τούτο το οικοδόμημα είναι σύμβολο του αγώνα κατά της οικολογικής κρίσης, ο οποίος αγώνας πρέπει να διεξάγεται σε όλα τα επίπεδα, από την καθημερινή συμπεριφορά μέχρι το Κράτος και την Εκκλησία».

Δείτε το βίντεο: 

Στη συνέχεια έγινε και η αποκάλυψη μαρμάρινης πλάκας και η κοπή κορδέλας:

Έπειτα ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στο γραφείο του Περιφερειάρχη, ενώ στο τέλος ο Απ. Τζιτζικωστας κ ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα φυτέψουν συμβολικά μια ελιά στον αύλειο χώρο της Περιφέρειας.

Το παρών, μεταξύ άλλων, έδωσαν οι επικεφαλής του γραφείου του πρωθυπουργού στην Θεσσαλονίκη Μαρία Αντωνίου, οι βουλευτές της ΝΔ Στ. Καλαφάτης, Έλενα Ράπτη, Κ.Γκιουλέκας, Δ. Κουβέλας, Σάββας Αναστασιάδης, η αντιπεριφερειάρχης Βούλα Πατουλίδου, οι δήμαρχοι Ιγν. Καϊτεζίδης, Λάζαρος Κυρίζογλου, Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Μιχάλης Γεράνης, ο πρώην νομάρχης Θεσσαλονίκης Π. Ψωμιάδης, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης Δρόσος Τσαβλής, ο αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης Χάρης Αηδονόπουλος, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Αλέξανδρος Θάνος, Πάρις Μπίλλιας, ο γενικός γραμματέας του δήμου Θεσσαλονίκης Μίμης Φωτόπουλος.

Το πρόγραμμά του

Στη συνέχεια στις 13:00 το μεσημέρι ο Οικουμενικός Πατριάρχης, θα εγκαινιάσει την εικαστική έκθεση της συλλογής Βαρλάμη με τίτλο «Άγιος Λουκάς ο ιατρός».

Στις 18.30 μ.μ., ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) κ. Θεόδωρος Καράογλου θα υποδεχθεί στο Διοικητήριο τον κ.κ. Βαρθολομαίο. Μετά από την κατ’ ιδίαν συνάντηση τους ο κ. Καράογλου θα συνοδεύσει τον Οικουμενικό Πατριάρχη στον τρίτο όροφο του Διοικητηρίου όπου στεγάζεται το Κέντρο Διαφύλαξης Αγιορείτικης Κληρονομιάς. Εκεί ο Παναγιώτατος θα ενημερωθεί για το έργο των υπηρεσιών και θα ξεναγηθεί στη μόνιμη έκθεση που υπάρχει στο χώρο.

Δείτε εικόνες του Politik.gr:

Loading