Τζιτζικώστας προς Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Φιλόθεο: «Καλείστε να ανοίξετε νέους καρποφόρους δρόμους – Διαδέχεστε έναν σπουδαίο ποιμενάρχη»

Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας στον λόγο του προς τον Παναγιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Φιλόθεο.

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κετικίδης

propoli

Σας καλωσορίζω με τιμή στην περιφέρειά μας. Ο ρόλος και η διαδρομή της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης ανά τους αιώνες υπήρξε κομβικός. Στα πρώτα χρόνια αυτής της πορείας η παράδοση της Θεσσαλονίκης διαμορφώθηκε κυρίως με το μαρτύριο του Αγίου Δημητρίου. Ο σύνδεσμος του λαού με τον Άγιο Δημήτριο και τη Θεσσαλονίκη και τη χριστιανική πίστη είναι αδιάρρηκτος.

Διαδέχεστε τον Μητροπολίτη κ. Άνθιμο έναν πραγματικά σπουδαίο ποιμενάρχη. Καλείστε να ανοίξετε κι εσείς με τη δική σας προσωπικότητα νέους καρποφόρους δρόμους. Η περιφέρειά μας σας υποδέχεται με τιμή και σεβασμό. Γνωρίζουμε ήδη το σημαντικό έργο που έχετε επιτελέσει όλα τα προηγούμενα χρόνια. Στεκόμαστε δίπλα σας προσδοκώντας καλή συνεργασία. Στόχος μας όπως και στόχος της εκκλησίας είναι να είμαστε δίπλα στην οικογένεια, στους νέους και στους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας.

Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Φιλόθεος: «Νιώθω ευλογημένος που είμαι μαζί σας»

Ο νέος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Φιλόθεος στον ενθρονιστήριο λόγο του, ευχαρίστησε όλο τον κόσμο για τη θερμή υποδοχή που του επιφύλαξαν σήμερα στον Ιερό Ναό Αγίας Σοφίας.

Μεταξύ άλλων είπε:

«Σήμερα θέλω να μιλήσω με απλά λόγια. Σήμερα που σας συναντώ για πρώτη φορά ως νέος Επίσκοπος θα δανειστώ τα λόγια του Αποστόλου Παύλου επαναλαμβάνοντας ότι ευχαριστούμε πάντοτε τον Θεόν υπέρ ημών. Σας ευχαριστώ για την υποδοχή σας. Σας ευχαριστώ και σας ευγνωμονώ. Ήρθατε να με συναντήσετε και να με γνωρίσετε και ομολογώ ότι κι εγώ θέλω να σας γνωρίσω.

Νιώθω ευλογημένος που είμαι μαζί σας. Δεν επιθυμώ να καταθέσω ενώπιόν σας κανένα όραμα. Για τον κάθε Επίσκοπο υπάρχει μόνο ένα όραμα, αυτό της Εκκλησίας».

Δείτε επίσης: Κασσελάκης: «Σε ένα κράτος που δεν κάνει ούτε τα βασικά, η έμφυλη βία αντιμετωπίζεται ως “ψιλά γράμματα”»

Loading