Τζιτζικώστας – Rob Van Norden: Ανακοίνωσαν νέα ταινία στη Θεσσαλονίκη – Όλες οι λεπτομέρειες (pics & vids)

Τα γυρίσματα θα γίνουν κυρίως στη Θεσσαλονίκη, αλλά και σε άλλες περιοχές της ΠΚ – Πολλαπλά τα οφέλη για την πόλη – Προϋπολογισμός στα 21 εκατ. ευρώ

Ρεπορτάζ: Βαλάντου Γιαννακούδη

Οι δύο άντρες, μετά την κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχαν προχώρησαν σε δηλώσεις ανακοινώνοντας τη νέα ταινία που όχι μόνο θα γυριστεί στη Θεσσαλονίκη, αλλά θα περιστρέφεται και γύρω από την “πόλη”.

Ανακοινώνουμε σήμερα την νέα ταινία, χολυγουντιανής παραγωγής που θα ξεκινήσει γυρίσματα στις 15 Μαρτίου και θα διαρκέσουν δύο μήνες, δηλαδή μέχρι τις 15 Μαίου. Η ταινία είναι το “Τhe bricklayer”, βασισμένη σε βιβλίο με πρωταγωνιστή τον Άαρον Έκχαρτ και πρόκειται για ένα κατασκοπικό θρίλερ. Το σημαντικό για αυτή την ταινία είναι ότι εκτός του ότι θα γυριστεί στη Θεσσαλονίκη, η πλοκή της ταινίας εξελίσσεται στη Θεσσαλονίκη αλλά και στις γύρω περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας. Η ταινία συγκεκριμένα θα γυριστεί στα στούντιο της Θέρμης, αλλά και σε όλη σχεδόν την πόλη της Θεσσαλονίκης, αλλά και σε άλλες περιοχές όπως η Χαλκιδική. Συγκεκριμένα θα χρησιμοποιηθούν χώροι του λιμανιού, του αεροδρομίου και των έργων του Μετρό, τα τείχη της άνω πόλης και η πλατεία Αριστοτέλους, καπάνι πλατεία Εμπορίου και πολλές άλλες περιοχής της πόλης“, ανέφερε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ακολούθως συμπλήρωσε πως ορισμένα γυρίσματα θα γίνουν και εκτός του πολεοδομικού συγκροτήματος της πόλης, σε άλλους δήμους και άλλους νομούς της περιοχής.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην οικονομική ανάσα που θα πάρει η πόλη από την εν λόγω ταινία. “Θα είναι πνοή για την πόλη, θα χρειαστούν Έλληνες ηθοποιοί αλλά και θέσεις εργασίας σε πολλά πόστα, όπως είναι η παραγωγή ή ακόμα και οι κατασκευαστικές για τα σκηνικά“, τόνισε ο ίδιος.

Παράλληλα, προσέθεσε πως “η ταινία αυτή συμβάλλει στην προώθηση που κάνουμε για προώθηση της κεντρικής Μακεδονίας στο εξωτερικό, ως έναν τόπο που προσφέρει ένα ολοκληρωμένο πακέτο για κάθε επισκέπτη“.

Σημειώνεται πως ο προϋπολογισμός της ταινίας ανέρχεται στα 21 εκατομμύρια ευρώ και όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τζιτζικώστας “είναι πολύ σημαντικό για την στήριξη της τοπικής οικονομίας τα χρήματα αυτά. Για τις επιχειρήσεις του τόπου μας, τα εστιατόρια, τα ξενοδοχεία και τις επιχειρήσεις που συνεργάζονται με την παραγωγή“.

Με τη σειρά του ο Αμερικανός παραγωγός εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για την ταινία και το γεγονός πως θα λάβει χώρα στη Θεσσαλονίκη.

Είμαστε ενθουσιασμένοι που ανακοινώνουμε σήμερα την επόμενη ταινία, “The Bricklayer”. Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα αναδείξουμε την Θεσσαλονίκη ως κεντρικό χαρακτήρα της ταινίας. Αυτό θα βοηθήσει τη πόλη και θα δείξει το τι είδους πόλη είναι, ότι δηλαδή πρόκειται για ένα μοντέρνο αστικό κέντρο με ιστορικές ρίζες“.

Αυτό θα βοηθήσει και εμάς. Θα βοηθήσει την ταινία. Έχουμε την ευκαιρία να δείξουμε σε ένα παγκόσμιο κοινό, κάτι που ποτέ δεν έχει δει… Είναι τεράστιο πλεονέκτημα για εμάς!“, συμπληρώνει ο ίδιος.

Μάλιστα, αποκάλυψε πως όταν τον ρωτάνε σχετικά με την επιλογή της χώρας εκείνος απαντά πως επιθυμεί να αναδείξει την ουσία της Ελλάδας και τις ομορφιές της Ελλάδας, και πιο συγκεκριμένα της Βόρειας Ελλάδας.

Δείτε ολόκληρες τις δηλώσεις τους στα βίντεο παρακάτω:

Λίγα λόγια για την υπόθεση της ταινίας:

Στο “The Bricklayer” κάποιος εκβιάζει τη CIA δολοφονώντας ξένους δημοσιογράφους, κάνοντάς το να μοιάζει ότι η Υπηρεσία είναι υπεύθυνη. Καθώς ο κόσμος αρχίζει να ενώνεται προς τις ΗΠΑ, η CIA ανακαλεί τον κορυφαίο –αλλά και επαναστάτη– πράκτορά της, αναγκάζοντάς τον να αντιμετωπίσει το περιπετειώδες παρελθόν του, καθώς αποκαλύπτει παράλληλα μια διεθνή συνωμοσία.

Το σενάριο υπογράφουν οι Hanna Weg (Septembers of Shiraz) και Matt Johnson (Into the Blue). Τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Renny Harlin, ο οποίος έχει σκηνοθετίσει μεταξύ άλλων και τις ταινίες “Die Hard 2”, “Cliffhanger” και “Long Kiss Goodnight”.

Τον Bricklayer θα υποδυθεί ο Aaron Eckhart και στο πλευρό του θα βρίσκεται η Nina Dobrev.

Δείτε επίσης: Αναρριχητές στα Καλάβρυτα – Τα ευρήματα της ιατροδικαστικής εξέτασης