Βανδαλισμοί στην υπό κατάληψη φοιτητική λέσχη του ΑΠΘ – Ζητήθηκε εκκένωση της κατάληψης από το Δ.Σ. (ΦΩΤΟ)

Υπό κατάληψη τελεί από τις πρωινές ώρες η Πανεπιστημιακή Φοιτητική Λέσχη του ΑΠΘ από αυτόνομα σχήματα τα οποία αιτούνται να μη χρειάζεται η επίδειξη κάρτας σίτισης, και να γίνει άμεση επαναπρόσληψη εργαζομένων.

Με αφορμή την κατάληψη, το Δ.Σ. της Λέσχης επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ότι έχει διακοπεί παντελώς η λειτουργία της και η δυνατότητα σίτισης των φοιτητών και φοιτητριών.

propoli

Επίσης για να αποκατασταθεί η αλήθεια αναφέρει ότι έχουν εξαντληθεί όλες οι δυνατότητες προς την ανάδοχο εταιρία για να προσληφθούν όλοι οι εργολαβικοί υπάλληλοι, η έκδοση και ο έλεγχος της κάρτας σίτισης είναι απαίτηση του νόμου και όχι επιλογή της διοίκησης και παρότι με την υπάρχουσα σύμβαση η Λέσχη έχει τη δυνατότητα να σιτίζει καθημερινά 7.250 άτομα στη Θεσσαλονίκη οι αιτήσεις για έκδοση κάρτας σίτισης ανέρχονται σε 4.200.

«Από νωρίς το πρωί της Δευτέρας 8.5.2023 η Πανεπιστημιακή Φοιτητική Λέσχη τελεί εκ νέου υπό κατάληψη με αποτέλεσμα να έχει διακοπεί παντελώς η λειτουργία της και η δυνατότητα σίτισης των φοιτητών και φοιτητριών. Σε απάντηση ανακριβών δηλώσεων και για την αποκατάσταση της αλήθειας, το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανεπιστημιακής Φοιτητικής Λέσχης αναφέρει τα εξής:

  • Εξάντλησε όλες τις δυνατότητες προς την ανάδοχο εταιρεία για την πρόσληψη όλων των εργολαβικών υπαλλήλων.
  • Η έκδοση και ο έλεγχος της κάρτας σίτισης είναι απαίτηση του νόμου και όχι επιλογή της διοίκησης.
  • Παρότι με την υπάρχουσα σύμβαση η Λέσχη έχει τη δυνατότητα να σιτίζει καθημερινά 7.250 άτομα στη Θεσσαλονίκη, οι αιτήσεις για έκδοση κάρτας σίτισης ανέρχονται σε 4.200.
  • Έχει δοθεί παράταση για την έκδοση καρτών σίτισης.
  • Δεν έχει υπάρξει καμία μείωση των μερίδων του φαγητού, όπως φημολογείται, αλλά μείωση ενδιαφέροντος των φοιτητών για έκδοση καρτών σίτισης.
  • Η διαδικασία έκδοσης καρτών σίτισης έχει απλοποιηθεί.
  • Σημειώθηκαν βανδαλισμοί και καταστροφές εξοπλισμού της λέσχης τις προηγούμενες ημέρες.

Καλούμε εκ νέου τους φοιτητές και τις φοιτήτριες να υποβάλουν αίτηση για την έκδοση κάρτας σίτισης και τις ομάδες που εμποδίζουν την πρόσβαση των εργαζομένων στους χώρους της Λέσχης και τη σίτιση των φοιτητών και φοιτητριών να σεβαστούν τη δημόσια περιουσία και να αποχωρήσουν άμεσα, διότι με τις πράξεις τους στρέφονται ενάντια στο δημόσιο πανεπιστήμιο και ενάντια στους φοιτητές που δεν έχουν τη δυνατότητα σίτισης.

ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΛΕΣΧΗΣ».

Δείτε επίσης: ΑΠΘ: Φοιτητές κατασκεύασαν τον ταχύτερο επεξεργαστή Τεχνητής Νοημοσύνης στον κόσμο

Loading