Βαρβιτσιώτης: «Τα Δυτικά Βαλκάνια πρέπει να προχωρήσουν προς την ενταξιακή τους πορεία»

Στην υπουργική συνάντηση στο συνεδριακό κέντρο Βελλίδειο μίλησε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για Ευρωπαϊκά Θέματα, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Ο Βαρβιτσιώτης ανέφερε ότι «τα Δυτικά Βαλκάνια πρέπει να προχωρήσουν προς την ενταξιακή τους πορεία, για να δημιουργηθεί αυτό που πάντοτε ελπίζανε οι άνθρωποι που έκτισαν το ευρωπαϊκό οικοδόμημα, η Ευρώπη να γίνει μία ήπειρος ειρήνης, συνεργασίας και προκοπής».

Στην συνέχεια ο κ. Βαρβιτσιώτης ανέφερε ότι «Η Ελλάδα προσκαλεί τα Δυτικά Βαλκάνια στον διάλογο για το μέλλον της Ευρώπης και σήμερα με την παρουσία των υπουργών Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων όλων των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων ενώνουμε τη φωνή μας από τη Θεσσαλονίκη για την ανάγκη η ατζέντα της Θεσσαλονίκης, που ήταν η διεύρυνση της Ευρώπης προς τα Δυτικά Βαλκάνια να γίνει πράξη, μέσα από ειλικρινή διάλογο, μέσα από την επίλυση των διμερών θεμάτων. Είχαμε μία εξαιρετική ευκαιρία όχι μόνο της συνάντησης, αλλά και της ανταλλαγής απόψεων, ενός ανοιχτού διαλόγου για το μέλλον της Ευρώπης και της περιοχής»

Δείτε επίσης: Νέα Υόρκη: Από τη Δευτέρα ο Ν. Δένδιας για τη ΓΣ του ΟΗΕ

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr