«Βεντέτα» πίσω από τις συμπλοκές στα δικαστήρια (vid)

Χαμός το πρωί έξω από το δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης

Οικογενειακή βεντέτα ήταν η αιτία που προκάλεσε την «άγρια συμπλοκή» που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί έξω από τα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης κι οδήγησε στην προσαγωγή 23 ατόμων, από τους οποίους συνελήφθησαν τελικώς οι τρεις.

propoli

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι δύο οικογένειες, με έδρα η μία τον οικισμό της «Αγίας Σοφίας» και η δεύτερη τη Νέα Μεσημβρία, βρέθηκαν στα Δικαστήρια, με αφορμή υπόθεση που βρίσκεται στο στάδιο της ανάκρισης ύστερα από μήνυση για ληστεία που υπέβαλε η δεύτερη οικογένεια σε βάρος μελών της πρώτης.

Η «κόντρα» τους φαίνεται να ξεκίνησε από έναν γάμο που έληξε άδοξα, όταν η νύφη εγκατέλειψε τον σύζυγό της, επιστρέφοντας στον πατέρα της, με την οικογένεια του γαμπρού να ζητά επιτακτικά την επιστροφή της. Έκτοτε ξεκίνησαν οι μεταξύ τους προστριβές, που μεταφέρθηκαν και στη Δικαιοσύνη, όταν συγγενείς του γαμπρού υπέβαλαν μήνυση για ληστεία (σε μάντρα αυτοκινήτων) σε βάρος μελών της οικογενείας της νύφης. Οι μηνυόμενοι απορρίπτουν ως ψευδή και προσχηματική την καταγγελία κι ότι ισχυρίζονται ότι δέχονταν όλο το προηγούμενο διάστημα απειλές να μην αποκαλύψουν στις Αρχές ότι η αιτία της μήνυσης ήταν η οικογενειακή κόντρα.

Στην σημερινή προγραμματισμένη απολογία σε Ανακριτή για τη συγκεκριμένη υπόθεση, συγκεντρώθηκαν έξω από το Δικαστικό Μέγαρο της Θεσσαλονίκης μέλη και των δύο οικογενειών. Εκεί πιάστηκαν στα χέρια και ακολούθησε άγρια συμπλοκή.

Οι συμπλεκόμενοι κρατούσαν ξύλα, σιδερολοστούς και άλλα αντικείμενα, ενώ δεν δίστασαν να χρησιμοποιήσουν ως πολεμοφόδια καρέκλες παρακείμενων καταστημάτων εστίασης, προκαλώντας τον τρόμο σε θαμώνες και περαστικούς. Τουλάχιστον ένα άτομο τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.

Η επέμβαση ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων απέτρεψε τα χειρότερα και η κατάσταση εκτονώθηκε. Ακολούθησαν 23 προσαγωγές, ενώ σε έρευνες που έγιναν σε ένα από τα οχήματα των προσαχθέντων εντοπίστηκαν μία κυνηγετική καραμπίνα και φυσίγγια.

Δείτε επίσης: ΕΟΔΥ: Σε ποια σημεία θα γίνουν αύριο (15/12) δωρεάν τεστ

Loading