Βιολογικός καθαρισμός Σταυρού και Βρασνών – Τέλος του 2023 η ολοκλήρωση του

Υπεγράφη η σύμβαση για την κατασκευή και του βιολογικού καθαρισμού στις τουριστικές του Σταυρού και των Βρασνών – Στο τέλος του 2023 η ολοκλήρωση του

Στην συγκεκριμένη κίνηση προχώρησαν ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Βόλβης Χρήστος Γκολιδάκης, ο πρόεδρος και διευθύνων Σύμβουλος της ΑΝΕΘ ΑΟΤΑ Θωμάς Βράνος και ο επικεφαλής της αναδόχου κοινοπραξίας, παρουσία του δημάρχου Βόλβης Διαμαντή Λιάμα.

propoli

Πρόκειται για έργο που είχε ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» και χρηματοδοτείται από το ΠΕΠ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με συνολικό προϋπολογισμό 8,5 εκατομμυρίων ευρώ (10,5 εκ. ευρώ με ΦΠΑ). Αναμένεται δε να είναι έτοιμο στα τέλη του 2023.

«Για εμάς είναι ένα πολύ σημαντικό έργο, που βρίσκεται στο τελικό στάδιο της υλοποίησής του. Έχουμε κατασκευάσει 55 χλμ. αποχετευτικού δικτύου στην περιοχή και έξι αντλιοστάσια, προϋπολογισμού 14,5 εκ. ευρώ, όμως για να λειτουργήσει η ορθή διαχείριση των λυμάτων, πρέπει να ολοκληρωθεί κι ο βιολογικός καθαρισμός. Σε 18 μήνες θα έχει κατασκευαστεί ο βιολογικός και θα αρχίσει αμέσως η δοκιμαστική λειτουργία του», δήλωσε ο κ. Λιάμας.

Με την ολοκλήρωση του έργου θα βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των κατοίκων, θα αναβαθμιστεί η ποιότητα του περιβάλλοντος και θα ενισχυθεί η προστασία της δημόσιας υγείας, όπως είπε, από την πλευρά του, ο κ. Βράνος.

Δείτε επίσης: Καλαφάτης: Στόχος είναι η επένδυση στη Μαρίνα Καλαμαριάς να έχει πράσινο χαρακτήρα

Loading