Βορίδης:« Μέχρι το τέλος του έτους και το 2022 θα επιλυθούν θεσμικά και οικονομικά ζητήματα»

Την δέσμευση του ότι μέχρι το τέλους του 2022 θα έχουν δοθεί λύσεις σε μια σειρά θεσμικά και οικονομικά ζητήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης, ανέλαβε ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης.

Συγκεκριμένα στην ομιλία του στο ετήσιο τακτικό συνέδριο της ΚΕΔΕ , που διεξάγεται στο συνεδριακό κέντρο Ιωάννης Βελλίδης της ΔΕΘ, ανέφερε ότι «η κυβέρνηση θα δώσει λύσεις σε μία σειρά θεσμικά και οικονομικά ζητήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης»

Ο κ. Βορίδης ανέφερε ότι με νόμο θα καταργηθεί η αυτόφωρη διαδικασία για τους αιρετούς, δεν θα υπάρξει αύξηση του αντιμισθίου τους αν δεν δοθούν πρώτα αυξήσεις στους εργαζόμενους, αλλά θα ενισχυθούν μία σειρά δαπανών που βαραίνουν τους δημάρχους.

Για τις χρηματοδοτήσεις τις τοπικής αυτοδιοίκησης ανέφερε ότι το πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης εξελίσσεται στο μεγαλύτερο χρηματοδοτικό πρόγραμμα υποδομών της τοπικής αυτοδιοίκησης και παρατήρησε πώς ενώ στο παρελθόν δεν υπήρχαν κονδύλια σήμερα υπάρχουν.

Ο κ. Βορίδης εξαπολύοντας τα βέλη του στον ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε: «Μεταρρύθμιση ήταν και η απλή αναλογική και τα απόνερα της τα μαζεύουμε κάθε μέρα. Το εντυπωσιακό είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ που εισηγήθηκε και ως κυβέρνηση ψήφισε το νόμο για την απλή αναλογική, έχοντας δει τα αποτελέσματα μιας καταστροφικής λειτουργίας, εξακολουθεί να μην έχει, δημοσίως τουλάχιστον, αναθεωρήσει την άποψή του. Εδώ δεν είναι πια μία εκτίμηση, μία σκέψη είναι μία βιωμένη πραγματικότητα. Και αν δεν κάναμε τις σχεδόν μηνιαίες παρεμβάσεις, οι δήμοι δεν θα μπορούσαν να λειτουργήσουν καθόλου».

«Για μας οι άρχοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι αιρετοί άρχοντες του τόπου τους, τους τιμούμε και τους σεβόμαστε, ποτέ δεν θα τους πούμε βλαχοδημάρχους, ποτέ δεν θα δημιουργήσουμε οποιαδήποτε αιμάτωση στη σχέση μας μαζί τους», ανέφερε ο κ. Βορίδης και προς τους συνέδρους ανέφερε:

«Η κυβέρνηση αυτή έχει αποδείξει ότι μετά από μία σημαντική περίοδο διάρρηξης των σχέσεων των αιρετών και του κράτους, έχει αποκαταστήσει αυτή τη σχέση. Το έχει αποδείξει, το αποδεικνύει κάθε μέρα, το αποδεικνύει εβδομάδα -εβδομάδα, το αποδεικνύει μήνα το μήνα. Θα συνεχίσουμε να το κάνουμε αυτό, θα αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις και τις δυσκολίες δείχνοντας την εμπιστοσύνη μας σε εσάς, τους εκλεγμένους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, μένουμε κοντά σας για όλα τα ζητήματα τα οποία έχουμε ανοίξει και για τα οποία δρομολογούμε την επίλυση τους».

Δείτε επίσης: Κορονοϊός: Οριακή αύξηση του ιικού φορτίου λύματα της Θεσσαλονίκης

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr