Το Κουλούρι της Θεσσαλονίκης,το εμβληματικό σνακ της πόλης που αποτελεί σημείο αναφοράς για τον γαστρονομικό τουρισμό της ήταν στο επίκεντρο της τιμητικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στην 9η Διεθνή Έκθεση Αρτοποιίας Ζαχαροπλαστικής Μηχανημάτων Εξοπλισμού και Έτοιμων προϊόντων ARTOZYMA.
Η εντεταλμένη σύμβουλος Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης κ Μαρία Καραγιάννη αναφέρθηκε στο brand της πόλης και στις δεκάδες εκδηλώσεις και δράσεις που έχουν γίνει για το τραγανό Κουλούρι της Θεσσαλονίκης και κυρίως σ αυτήν που διεκδίκησε ρεκ;oρ στο παρελθόν όταν οι αρτοποιοί της Θεσσαλονίκης παρασκεύασαν κουλούρι-γίγας ,165 μέτρων και “περικύκλωσαν” το μνημείο-σύμβολο της πόλης, το Λευκό Πύργο. “Τέτοιες εδκηλώσεις είχαν ως αποτέλεσμα α προβληθεί πολλές φορές η πόλη εντός και εκτός συνόρων”, όπως είπε η η εντεταλμένη σύμβουλος του δήμου. Θέλοντας να τιμήσει την μακροχρόνια προσφορά των αρτοποιών και το ρόλο τους στην ανάδειξη και προβολή της Θεσσαλονίκης η κ.Καραγιάννη βράβευσε την πρόεδρο του Σωματείου Αρτοποιών “Προφήτης Ηλίας” Έλσα Κουκουμέρια στην εκδήλωση ενώ τόνισε ότι ο δήμος Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο του Food Festival διατηρεί την καλή συνεργασία του με ένα από τα παλαιότερα σωματεία της πόλης, τους αρτοποιούς που συμβάλλουν με τα προϊόντα τους στην προβολή και ανάδειξη του τόπου.
Ν.Καζ.