Καθαρισμό των μνημειακών χώρων και της Νέας Παραλίας από τα γκράφιτι, τις μουντζούρες και τα οπαδικά συνθήματα ξεκίνησε τις τελευταίες ώρες, μέσω εργολαβίας, ο δήμος Θεσσαλονίκης. Η αρχή έγινε από το κέντρο της πόλης, εκεί όπου είναι συχνά τα φαινόμενα βανδαλισμού σε αγάλματα, σε μνημεία και πάρκα.
Η επιχείρηση αντιγκράφιτι άρχισε από την περιοχή της Καμάρας, όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων του δήμου Θεσσαλονίκης Εφραίμ Κυριζίδης, ενώ θα ακολουθήσουν όλα τα μνημεία και τα πάρκα της Νέας Παραλίας, λόγω της μεγάλης επισκεψιμότητας.
Ωστόσο, αυτό που προβληματίζει τη δημοτική αρχή είναι πως τη μία μέρα καθαρίζονται οι χώροι και την επομένη είναι εκ νέου μουντζουρωμένοι και βανδαλισμένοι, λόγω της έλλειψης κοινωνικής ευθύνης από μερίδα πολιτών. «Καθαρίζουμε τη Δευτέρα και την Τρίτη είναι και πάλι βρώμικοι», πρόσθεσε ο κ. Κυριζίδης.
Εκτός, όμως, από τον καθαρισμό των γκράφιτι, στο πλαίσιο βελτίωσης της εικόνας που παρουσιάζει το παραλιακό μέτωπο, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του δημάρχου Κωνσταντίνου Ζέρβα με τον αρχιτέκτονα του έργου και πρόεδρο του Συλλόγου «Φίλοι της Νέας Παραλίας» Πρόδρομο Νικηφορίδη. Η αντιδημαρχία Τεχνικών Έργων αντικατέστησε ήδη 150 από τις καμένες λάμπες με αυτεπιστασία, ενώ ολοκληρώνεται η μελέτη για την προκήρυξη διαγωνισμού που θα αφορά την πλήρη συντήρηση της Νέας Παραλίας τα επόμενα δύο χρόνια και έπεται η δωρεά ιδιώτη για την αντικατάσταση του ξύλινου ντεκ.
Ο κ. Νικηφορίδης συναντήθηκε επίσης και με τον αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος Σωκράτη Δημητριάδη ώστε να βρεθεί λύση για το πράσινο. «Έχουμε πρόβλημα στη Νέα Παραλία εξαιτίας του καταθλιπτικού αγωγού, με αποτέλεσμα να έχουμε ξεραμένα φυτά και δέντρα. Ενημερώσαμε τον κ. Νικηφορίδη και κατανόησε ότι δεν είναι προβλήματα που άπτονται της άρδευσης αλλά της ύδρευσης», είπε ο κ. Δημητριάδης.
Πάντως, από την πλευρά του, ο κ. Νικηφορίδης ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως «τα προβλήματα μπορούν να λυθούν με συντονισμό, συνεργασία και γνώση».
Α.Καρ.