ΥΜΑΘ: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας εργαζομένων ΟΤΑ με αφορμή τον θάνατο εργαζόμενης στην καθαριότητα

Οι εργαζόμενοι στους δήμους της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το ΥΜΑΘ, επί της Αγίου Δημητρίου.

Παράλληλα, συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στους δήμους όλης της χώρας, λόγω της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ, με αφορμή τον θανάσιμο τραυματισμό της 45χρονης εργαζόμενης στην καθαριότητα του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης.

Ο γενικός γραμματέας συλλόγου εργαζομένων Θεσσαλονίκης Γιώργος Τσαγκάρης ανέφερε: “Ήταν αφορμή το τραγικό εργατικό δυστύχημα και βάσει αυτού σήμερα απεργούμε στη λογική του ότι: πρώτον, μιλάμε για ανασφάλιστους εργαζόμενους στους δήμους γιατί αυτό φάνηκε και μιλάμε για μεγάλες ευθύνες των δημοτικών αρχών και των κυβερνήσεων ως τώρα που έχουν ένα νομοθετικό πλαίσιο που ταιριάζει με τις κυβερνήσεις“.

Ο δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης με την Λαϊκή Συσπείρωση Σωτήρης Ζαριανόπουλος δήλωσε: “Το ατύχημα – εργοδοτικό έγκλημα της εργαζόμενης πάνω στην ώρα της δουλειάς φέρνουν στο επίπεδο όχι μόνο τις κρατικές ευθύνες, αλλά και τις ευθύνες των δήμων, της τοπικής διοίκησης με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα την συζήτηση που προσπαθήσαμε να επιβάλουμε τελευταία και στον δήμο Θεσσαλονίκης σε σχέση με την παροχή μέσων ατομικής προστασίας που εδώ και χρόνια δεν παραδίδονται στους εργαζόμενους πάρα τις κινητοποιήσεις ή την αποζημίωση τους όπως προβλέπει ο νόμος σε περίπτωση που δεν παρέχονται από τους δήμους”.

Οι εργαζόμενοι στους δήμους διεκδικούν την εφαρμογή της νομοθεσία για την υγεία και την ασφάλειά τους μετά την τραγωδία στο Δήμο Ξυλοκάστρου.

Η 45χρονη δημοτική υπάλληλος, που σύμφωνα με καταγγελίες ήταν ανασφάλιστη, βρήκε ακαριαίο θάνατο όταν ΙΧ έπεσε με μεγάλη ταχύτητα στο πίσω μέρος του απορριμματοφόρου, στο οποίο επέβαινε εν ώρα υπηρεσίας.

Δείτε επίσης: Θεσσαλονίκη: Τρεις συλλήψεις αλλοδαπών χωρίς έγγραφα παραμονής στη χώρα