Ζέρβας για καθαριότητα: «Κάποιοι προσπάθησαν να δημιουργήσουν μπάχαλο στην πόλη»

Για την απεργία των εργαζομένων στην καθαριότητα αλλά και τον στολισμό της Θεσσαλονίκης τα Χριστούγεννα σε σχέση με το ενεργειακό κόστος, μίλησε στην ΕΡΤ ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

“Βάλαμε ως στόχο η πόλη να είναι λαμπερή και φωτεινή την περίοδο των εορτών, η Θεσσαλονίκη δεν μπορεί να μην στολιστεί, να μην δώσουμε χαρά στους επισκέπτες”, είπε αρχικά ο κ. Ζέρβας για την εορταστική περίοδο.

Όπως τόνισε, στις 7 Δεκεμβρίου, θα γίνει το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου, με μία μεγάλη συναυλία στην πλατεία Αριστοτέλους, ενώ θα ακολουθήσουν και πολλά events. O φωτισμός που επελέγη είναι led, με μείωση του ενεργειακού κόστους κατά 58% σε σχέση με πέρυσι, και θα σβήνει στη μία μετά τα μεσάνυχτα.

Σε ό,τι αφορά την απεργία που, ωστόσο, ανεστάλη στον τομέα της καθαριότητας, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης είπε ότι “κάποιοι προσπάθησαν να χαλάσουν το κλίμα της χαράς, των επενδύσεων και της άνθησης, να δημιουργήσουν μπάχαλο στην πόλη”, ενώ, όπως είπε, αυτά τα ζητήματα έχουν λυθεί, καθώς ο ίδιος δεσμεύτηκε απέναντι στους εργαζόμενους για κάποια χρήματα που αφορούσαν μέσα ατομικής προστασίας παλαιότερων ετών, ενώ όσοι εργαστούν τις γιορτές θα αμειφθούν, όπως προβλέπει ο νόμος. “Είμαι πάντα κοντά στους εργαζόμενους”, κατέληξε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Δείτε επίσης: Ζέρβας: «Μονοψήφιος αριθμός συνδικαλιστών μπλόκαρε τα δρομολόγια των απορριμματοφόρων»

Loading