ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Ζέρβας: “Στόχος η διεθνής αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου”

Την προσήλωση του Δήμου Θεσσαλονίκης στο στόχο της διεθνούς αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου διατράνωσε ο Δήμαρχος της συμπρωτεύουσας, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Μιλώντας στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου,  ενόψει της 19ης Μαΐου, ημερομηνίας που τιμάται η Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης ανέφερε:

«Μόνον τότε και μόνον με αυτόν τον τρόπο θα υπάρξει δικαίωση. Μόνον τότε θα γίνει αντιληπτή σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης ,η θηριωδία που υπέστη ο Ελληνισμός και θα περιβληθεί με την ιστορική απαξία που του αρμόζει ο θύτης αυτής της τραγωδίας». 

Ταυτόχρονα, κάλεσε τους Έλληνες ποντιακής καταγωγής «να ενωθούν, να οργανωθούν και να εντείνουν τις προσπάθειες μαζί με τους απανταχού Έλληνες», καθιστώντας σαφές ότι ο δήμος Θεσσαλονίκης είναι και θα είναι σταθερά δίπλα στους αγώνες.

«Κρατάμε ζωντανή τη μνήμη και αναλαμβάνουμε το καθήκον που μας αναλογεί», συμπλήρωσε ο Κωνσταντίνος Ζέρβας, ενώ αναφέρθηκε ακόμη στις πρόσφατες συναντήσεις που είχε τόσο με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου όσο και με την πρόεδρο της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη. 

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης έκανε μνεία και στη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών μέσα από δράσεις της διοίκησης που αφορούν την καθαριότητα, τον ηλεκτροφωτισμό, τη συντήρηση του δημόσιου χώρου.

Στην Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου αναφέρθηκε και ο επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλονίκη Υπεύθυνη» Βασίλης Γάκης, ενώ στάθηκε και στις καθυστερήσεις σε παραδόσεις έργων από πλευράς της δημοτικής αρχής.

Ανάλογη ήταν και η τοποθέτηση του Γιώργου Ορφανού από την παράταξη «Η Θεσσαλονίκη είναι το Μέλλον», ο οποίος μίλησε τόσο για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού, όσο και για «έργα που δεν προχωρούν στην πόλη». «Είναι χαρά ο δήμαρχος να μιλάει με τον πρωθυπουργό, να εγκρίνονται έργα, όμως θα ήταν μεγαλύτερη χαρά να πραγματοποιούνται τα έργα αυτά. Γιατί μας τα υποσχέθηκαν», είπε συγκεκριμένα.

Τέλος, η Κατερίνα Νοτοπούλου από την παράταξη «Θεσσαλονίκη Μαζί», αφού ξεκίνησε την τοποθέτησή της με τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου λέγοντας πως «η ανθρωπότητα δεν πρέπει να ξαναζήσει τέτοιες πληγές», δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα αρχαία του σταθμού της Βενιζέλου κάνοντας λόγο για «έγκλημα απέναντι στη Θεσσαλονίκη, στην ιστορία και τον πολιτισμό που θα φέρει και την υπογραφή του δημάρχου».

Δείτε επίσης: Θεσσαλονίκη: Τοποθετείται αύριο το «METEORON» στο πάρκο απέναντι από το δημαρχείο

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ