Ζέρβας: «Τα νεότερα από την πανδημία είναι δυσάρεστα»

Για το μέτωπο της πανδημίας και τις ανησυχίες που έχει μίλησε κατά το δημοτικό συμβούλιο ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

«Η πανδημία επανακάμπτει. Τα νεότερα είναι δυσάρεστα για τον δήμο Θεσσαλονίκης και τη χώρα. Στον δήμο μας συγκεκριμένα, μέσα σε μία εβδομάδα, τα κρούσματα αυξήθηκαν περίπου 38% και οι νοσηλευόμενοι κατά 18%», ανέφερε ο κ. Ζέρβας καλώντας τον κόσμο να εμβολιαστεί.

«Είναι δεδομένο ότι πρέπει να αποφύγουμε τα οριζόντια μέτρα που πλήττουν την κοινωνία και την οικονομία. ‘Οποια μέτρα εισηγούνται οι ειδικοί και αποφασίζονται πρέπει να είναι στοχευμένα, αποδοτικά και να τηρούνται», συμπλήρωσε ο κ.Ζέρβας. 

Μάλιστα ανακοίνωσε εντατικοποίηση των ελέγχων το επόμενο διάστημα και έδωσε τα συγχαρητήρια του στα στελέχη της δημοτικής αστυνομίας για την μέχρι τώρα συνεισφορά τους.

Επίσης μιλώντας για τον θάνατο του ντελιβερά στην Θεσσαλονίκη ανέφερε ότι: «Θα πρέπει να δούμε την οδική ασφάλεια και οδηγική συμπεριφορά. Κάνουμε ή δεν κάνουμε ποδηλατοδρόμους; Ασφαλτοστρώνουμε ή όχι; Καλύπτουμε τις τρύπες από τις βροχές ή όχι; Διαγραμμίζουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο; Συνεργαζόμαστε με όλους τους φορείς για ένα πιο έξυπνο σύστημα κυκλοφορίας; Και εμείς αυτό το κάνουμε σε καθημερινή βάση».

Δείτε επίσης: Αθώωση προτείνει ο εισαγγελέας για τον 36χρονο δολοφόνο του οικιακού βοηθού από την Σρι Λάνκα

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr