Ζέρβας: Υπόγειοι κάδοι το Σεπτέμβριο στη Θεσσαλονίκη

Υπόγειο κάδοι θα αρχίσουν να τοποθετούνται στη Θεσσαλονίκη από τον προσεχή Σεπτέμβριο, όπως έκανε γνωστό ο δήμαρχος, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Το πρωί της Τρίτης (30/6), ο κ. Ζέρβας επισκέφθηκε και επιθεώρησε τον ανακαινισμένο Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) στην περιοχή του Φοίνικα.

propoli

Μάλιστα, σημείωσε πως «μέσα σε δέκα μήνες από την ανάληψη των καθηκόντων της νέας διοίκησης, η καθαριότητα έπαψε να αποτελεί το νούμερο ένα πρόβλημα της πόλης». Όπως εξήγησε, «αυτό συνέβη γιατί έγινε πολλή δουλειά».

Παράλληλα, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης αποκάλυψε ότι από τον προσεχή Σεπτέμβριο θα αρχίσουν να τοποθετούνται υπόγειοι κάδοι στο ιστορικό – εμπορικό κέντρο της πόλης.

«Σύγχρονος ΣΜΑ, μπορεί να εξυπηρετεί και όμορους δήμους»

«Η μία πρέσα έγιναν τέσσερις που λειτουργούν 365 μέρες τον χρόνο. Διορθώθηκε η γεφυροπλάστιγγα, επιδιορθώσαμε πολλά κοντέινερ και είμαστε σε θέση να πλένουμε τα απορριμματοφόρα. Ο βιολογικός καθαρισμός λειτουργεί. Βρίσκουμε ένα σύγχρονο ΣΜΑ, απόλυτα λειτουργικό όχι μόνο για το δήμο Θεσσαλονίκης, αλλά για το συνολικό σχεδιασμό του ΦΟΔΣΑ, ώστε να μπορεί να εξυπηρετεί και όμορους δήμους», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Ζέρβας.

«Ευρωπαϊκή πόλη»

Σύμφωνα με το δήμαρχο, εξάλλου, στόχος είναι στο τέλος της τετραετίας, η Θεσσαλονίκη να βρίσκεται στο επίπεδο μιας ευρωπαϊκής πόλης όσον αφορά την καθαριότητα.

«Συνεχίζουμε με την ανανέωση του εξοπλισμού και με την τοποθέτηση των υπόγειων κάδων, που πιστεύω ότι από τον Σεπτέμβριο θα ξεκινήσουν, ώστε η καθαριότητα με τη βελτίωση της ανακύκλωσης, τα πράσινα σημεία και τους καφέ κάδους να βρίσκεται -στο τέλος αυτής της θητείας- στο επίπεδο που πρέπει να έχει μια ευρωπαϊκή πόλη και όχι μια πόλη που «πνίγεται» στα σκουπίδια», δήλωσε σχετικά.

Ερωτηθείς για την κριτική του πρώην αντιδημάρχου Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, Θανάση Παππά, ότι ο ΣΜΑ ανακαινίστηκε από τη διοίκηση Μπουτάρη και πως η διοίκηση Ζέρβα το εγκαινιάζει για δικό της έργο, ο δήμαρχος απάντησε: «Όλοι ξέρουν τι γινόταν στο παρελθόν και πλέον όλοι κοιτάνε στο μέλλον».

Ζεϊμπέκης: «Πρώτη υπηρεσία η καθαριότητα»

«Σκοπός μας είναι η καθαριότητα να είναι η πρώτη υπηρεσία. Το σκουπίδι δεν κοιμάται και έτσι λειτουργεί και η υπηρεσία μας», τόνισε από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Περιβάλλοντος, Νίκος Ζεϊμπέκης.

Δείτε ακόμη:
26χρονη κατηγορουμένη για τη δολοφονία Βούλγαρου οπαδού