Κάρι, Μπόλιγουντ, πασμίνες, αλλά και υψηλή τεχνολογία, θα «μυρίζει» η 84η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης, όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo AE, Κυριάκος Ποζρικίδης, λίγα εικοσιτετράωρα πριν η γενική έκθεση του Σεπτεμβρίου ανοίξει τις πύλες της στο κοινό, στις 7 Σεπτεμβρίου.
«Άρωμα Ινδίας φέτος στη ΔΕΘ, θα μυρίζει λίγο κάρι και λίγο Μπόλιγουντ, ενώ θα υπάρχουν ακόμη πασμίνες, αλλά επίσης και τεχνολογία, αεροδιαστημική, εταιρείες υψηλής τεχνολογίας και αυτό είναι το “ μότο” που έχουν οι Ινδοί, το “ New India”, για να δείξουν τη νέα Ινδία όχι την παραδοσιακή» τόνισε ο κ. Ποζρικίδης και διευκρίνισε ότι «ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου θεωρεί ότι η Ινδία θα πρωταγωνιστήσει τα επόμενα 20 χρόνια, ίσως να είναι και στην πρώτη θέση της παγκόσμιας οικονομίας. Μια χώρα με 1,5 δισ. πληθυσμό, με την οποία το εμπορικό ισοζύγιο με την Ελλάδα είναι υπό το μηδέν και θεωρώ ότι είναι μια ευκαιρία να αυξήσουμε το μεταξύ μας εμπόριο και να δούμε πώς μπορούμε να έχουμε προσέλκυση ειδικών επιχειρήσεων, καθώς επενδύουν εκτός Ινδίας και βλέπουν την Ελλάδα ως μια γέφυρα για την Ευρώπη».
«Πάνω από 1500 εκθέτες, μεγάλο ενδιαφέρον για τις νεοφυείς εταιρείες. Έχουμε το περίπτερο 12 (“ Digital Greece”) από πέρυσι, το οποίο επεκτείνεται και στο περίπτερο 6, για να παρουσιαστούν όλες οι εταιρείες που είναι περίπου 300, δίνουμε τετραήμερα θα εναλλάσσονται, άρα κάποιος αξίζει να επισκεφθεί την έκθεση και δεύτερη φορά» ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo ΑΕ.
Σχολίασε δε ότι «θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον η φετινή διεθνής έκθεση, καθώς ο κόσμος θα ευχαριστηθεί με την ινδική κουζίνα, τους παραδοσιακούς χορούς και μουσική σε συνδυασμό με τις βραδινές συναυλίες που έχουμε οργανώσει με αγαπημένους καλλιτέχνες, το σαλόνι κάνναβης που θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στη ΔΕΘ και το τσίρκο για τα μικρά παιδιά που φιλοξενήσει και ινδικά νούμερα».
Όπως πρωτοπόρησε η ΔΕΘ όλα αυτά τα χρόνια, έτσι και φέτος πρωτοπορεί, επισήμανε ο κ.Ποζρικίδης και είπε ότι φέτος «θα δουλέψει πειραματικά με 5G». «Περνάμε στην εποχή της γρήγορης διασύνδεσης κινητών, επικοινωνίας, ενός άλλου δικτύου. Σκεφτείτε ότι τα κινητά μας τρέχουν στα 100 Κb/sec και θα τρέχουν στο 1G. Οι χρήστες μέσα από τις οπτικές ίνες και τις κεραίες που έχουμε τοποθετήσει, θα μπορεί μέσα από το δίκτυο της ΔΕΘ να καταλάβει και να νιώσει την εμπειρία» τόνισε.