Τι απαντά το ΥΠΕΝ σε όσους αντιδρούν για τη δωρεά της ΔΕΗ

111
Τι απαντά το ΥΠΕΝ σε όσους αντιδρούν για τη δωρεά της ΔΕΗ
Στην αντεπίθεση πέρασε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ), μετά τις αντιδράσεις για τη δωρεά της ΔΕΗ στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ).

Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε, το υπουργείο ξεκαθαρίζει ότι δεν υπάρχει κανένα «χαράτσι» και καμία οικονομική επιβάρυνση για τους καταναλωτές της ΔΕΗ και εξηγεί ότι διατίθεται απλώς ένα μέρος από χρήματα που έχουν ήδη εισπραχθεί.

Η ανακοίνωση του ΥΠΕΝ:

«Με έκπληξη παρακολουθούμε τις ιλατροτραγικές αντιδράσεις και αναλύσεις σε σχέση με τη δωρεά της ΔΕΗ στο ΕΣΥ. Ορισμένοι προσπαθούν να εφεύρουν δήθεν «χαράτσι» 0,8 ευρώ (!) το χρόνο για τους καταναλωτές. Κάποιοι άλλοι, αφού χειροκροτούσαν την καταστροφή της  ΔΕΗ, θρηνούν τώρα γι’ αυτή τη δωρεά, την οποία έκανε η Επιχείρηση –ευρισκόμενη σε πολύ καλύτερη κατάσταση από ότι το περασμένο καλοκαίρι- επιτελώντας απλώς το κοινωνικό της χρέος», αναφέρει αρχικά το ΥΠΕΝ και προσθέτει:

«Το ερώτημα είναι: Χάθηκε από ορισμένους η ανθρωπιά και αρνούνται σε μια μεγάλη εισηγμένη επιχείρηση να διοχετεύσει ένα ελάχιστο τμήμα από τις εισπράξεις της για τη στήριξη του ΕΣΥ σε αυτές τις κρίσιμες ώρες ; ‘Η μήπως η κομματική τύφλωση οδηγεί διάφορους «αναλυτές» να εφευρίσκουν «επιβαρύνσεις» ενώ η ΔΕΗ δίνει απλώς ποσό που αντιστοιχεί σε 0,8 ευρώ ανά λογαριασμό από τα έσοδα που έχουν ήδη εισπραχθεί σε μια δράση κοινωνικής ευθύνης και ανθρωπισμού;

Ας κρατήσουμε ότι οι αντιδράσεις αυτές προσφέρουν τουλάχιστον ένα χαμόγελο».

Δείτε ακόμη:
ΠΟΜΙΔΑ: Αντιδράσεις για τη μείωση ενοικίου λόγω κορονοϊού