Τι συζήτησαν στην τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκης – Τσίπρας

146
Τι συζήτησαν στην τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκης - Τσίπρας
Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε σήμερα τηλεδιάσκεψη με τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα για το μεγάλο πρόβλημα του κορονοϊού. Ο κ. Μητσοτάκης ενημέρωσε τον κ. Τσίπρα για το κυβερνητικό σχέδιο, απάντησε στις ερωτήσεις του και τόνισε ότι οποιαδήποτε εποικοδομητική πρόταση για την αντιμετώπιση της κατάστασης είναι καλοδεχούμενη, τόσο από τον ίδιο όσο και από τα αρμόδια υπουργεία. Και οι δύο τόνισαν τη σημασία του μηνύματος «Μένουμε Σπίτι».

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, συνεχίζοντας τον κύκλο ενημερωτικών επαφών με τους πολιτικούς αρχηγούς για τον κορονοϊό, θα έχει αύριο Τρίτη τηλεδιασκέψεις με τον Γενικό Γραμματέα του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας Δημήτρη Κουτσούμπα, στις 13:00, και με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης Κυριάκο Βελόπουλο, στις 13:30.

Την Τετάρτη, στις 11:00, ο Πρωθυπουργός θα έχει επίσης τηλεδιάσκεψη με τον Γραμματέα του ΜέΡΑ25 Γιάνη Βαρουφάκη.

Χθες μάλιστα ο κ. Τσίπρας είχε τρίωρη τηλεδιάσκεψη με τους συνεργάτες και τους τομεάρχες του για τα άμεσα μέτρα σε τρία επίπεδα που πρέπει να ληφθούν ώστε να αντιμετωπιστεί η εξάπλωση του κορονοϊού. Συζητήθηκαν μέτρα για την ενίσχυση της δημόσιας υγείας με ιατρικό προσωπικό, μέτρα για τη στήριξη επιχειρήσεων και εργαζόμενων, μέτρα χαλάρωσης των δημοσιονομικών περιορισμών και ένα γενναίο πρόγραμμα δημόσιας χρηματοδότησης που πρέπει να επιδιώξει η κυβέρνηση από το Eurogroup της Δευτέρας για την συνολική θωράκιση της οικονομίας από τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού.