Τουρκία: Βουλευτές πιάστηκαν στα χέρια για χάρη του Ερντογάν (vd)

195
Τουρκία: Βουλευτές πιάστηκαν στα χέρια για χάρη του Ερντογάν (vd)
Άναψαν τα αίματα στο τουρκικό Kοινοβούλιο κατά τη διάρκεια ομιλίας ενός βουλευτή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος κατηγόρησε τον Toύρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για ασέβεια απέναντι στους Τούρκους στρατιώτες που σκοτώθηκαν στη Συρία. Οι βουλευτές πιάστηκαν στα χέρια και επικράτησε πανδαιμόνιο. Ο «καβγάς» ξέσπασε μεταξύ του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) και του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος.

Δεκάδες βουλευτές μπήκαν στην μάχη, κάποιοι σκαρφάλωσαν στα έδρανα ή έριχναν γροθιές, ενώ άλλοι προσπαθούσαν να σταματήσουν τον χαμό, όπως φαίνεται από το περιεχόμενο του σχετικού βίντεο.

Ο Ένγκιν Οζκότς, βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), είχε κατηγορήσει τον Τούρκο πρόεδρο σε συνέντευξη Τύπου και με αναρτήσεις του στο Twitter ότι δεν σεβάστηκε τους Τούρκους στρατιώτες που σκοτώθηκαν την περασμένη εβδομάδα στη συριακή επαρχία Ιντλίμπ.

Επίσης κατηγόρησε τον Ερντογάν ότι επέδειξε ανευθυνότητα στέλνοντας στρατό σε μια εμπόλεμη ζώνη χωρίς αεροπορική κάλυψη.

Ο πρόεδρος της Βουλής Μουσταφά Σεντόπ καταδίκασε τις δηλώσεις του αντιπολιτευόμενου βουλευτή.

Εισαγγελείς της Άγκυρας διέταξαν έρευνα για υποτιθέμενη προσβολή του προέδρου, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.