Τριάντα αιωνόβιες ελιές αλλάζουν το κέντρο της Θεσσαλονίκης

145
Τριάντα αιωνόβιες ελιές αλλάζουν το κέντρο της Θεσσαλονίκης
ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ
Αλλάζει όψη ένας από τους πιο κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης, η οδός Αγγελάκη όπου από το πρωί ξεκίνησε η διαδικασία φύτευσης τριάντα αιωνόβιων ελαιόδεντρων που μεταφέρθηκαν από την Χαλκιδική.

Τα ελαιόδεντρα, που αποτελούν δωρεά του επιχειρηματία Σταύρου Ανδρεάδη, αντικατέστησαν τις λεύκες που βρίσκονταν στο πεζοδρόμιο και κόπηκαν το προηγούμενο διάστημα, ύστερα από σχετική άδεια, λόγω επικινδυνότητας για πεζούς και αυτοκίνητα.

Η διαδικασία φύτευσης των ελαιόδεντρων, που ξεκίνησε το πρωί, έγινε από την αντιδημαρχία Περιβάλλοντος, παρουσία του δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα και του αρμόδιου αντιδημάρχου Σωκράτη Δημητριάδη.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης δήλωσε: «Ένας βασικός άξονας της πόλης μας αποκτά χαρακτήρα. Τα δέντρα αυτά πέραν του ότι είναι πολύτιμα, θα έχουν ένα σύστημα άρδευσης και ένα εξαιρετικό σύστημα φωτισμού ώστε να τα απολαμβάνουμε και ως στοιχεία της πόλης».

Όπως επεσήμανε ο κ. Ζέρβας, ο δήμος Θεσσαλονίκης δεν σταματά να εργάζεται παρά την πανδημία του κορονοϊού και εξέφρασε την άποψη πως «όταν με το καλό σταματήσει η κρίση αυτή, η πόλη μας και η χώρα μας θα είναι καλύτερες».