Τσαϊρίδης: Από την τσέπη μας, γάντια, μάσκες, αντισηπτικά

249
Τσαϊρίδης: Από την τσέπη μας, γάντια, μάσκες, αντισηπτικά
MotionTeam- Τρυψάνη Φανή
Από την τσέπη τους πλήρωναν μέχρι χθες οι αστυνομικοί της Θεσσαλονίκης γάντια, μάσκες και αντισηπτικά δήλωσε στον Flash99,4 και την εκπομπή «Απλά Επικίνδυνοι» ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Θεόδωρος Τσαϊρίδης.

«Ακόμα είμαστε στις προεγκρίσεις των δαπανών για τα μέσα προστασίας από τον κορονοϊό. Μόλις χθες ήρθαν κάποια υλικά συν κάποια που είχαν οι διευθύνσεις της Αστυνομίας καβάτζα από την προηγούμενη περίοδο» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσαϊρίδης.

Όπως τόνισε ο κ. Τσαϊρίδης «τις μεγάλες ανάγκες που υπήρχαν μέχρι και χθες τις καλύψαμε από την τσέπη μας, ως Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, από το ταμείο μας και τις εισφορές των μελών μας. Μιλάμε για ένα ποσό γύρω στις 4.000 ευρώ για να αγοράσουμε γάντια, αντισηπτικά και μάσκες».

Μόλις χθες, όπως είπε ο κ. Τσαϊρίδης, οι αστυνομικοί παρέλαβαν αντισηπτικά και γάντια από το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ ακόμα δεν τους έχουν χορηγηθεί μάσκες.

«Δε θέλουμε να κλαιγόμαστε. Θέλουμε να κάνουμε αυτό που πρέπει σε αυτή τη δύσκολη στιγμή αλλά θέλουμε από την Πολιτεία να μας θωρακίσει με τα απαραίτητα υλικά. Πρέπει και εμείς να προστατευτούμε».

Όσον αφορά στις απολυμάνσεις των υπηρεσιών ανέφερε ότι έγιναν με πρωτοβουλία και των δημάρχων.

Ο κ. Τσαϊρίδης επεσήμανε ότι όταν λαμβάνονται τέτοια μέτρα από την κυβέρνηση θα πρέπει και στο Υπουργείο και στο Αρχηγείο να ακολουθήσουν αυτή τη γραμμή ειδικά όταν οι αστυνομικοί είναι επιφορτισμένοι με πολλά καθήκοντα. «Έχουμε πολλές αρμοδιότητες στις οποίες θα πρέπει να δοθούν σαφείς κατευθυντήριες γραμμές. Έχουμε τα δικαστήρια, τους κρατουμένους, τα νοσοκομεία, τις δομές, την προστατευτική φύλαξη ανηλίκων στα νοσοκομεία, ταυτότητες , διαβατήρια. Δεν μπορούμε να τα αφήσουμε όλα στον αυτόματο, όταν λαμβάνονται τόσο σοβαρά μέτρα από την κυβέρνηση».

Μάλιστα, είπε ότι από σήμερα έχουν αυξηθεί οι πεζές περιπολίες σε όλα τα αστυνομικά τμήματα και έχουν ενισχυθεί τα τμήματα με επιπλέον προσωπικό για να είναι έξω και να εμποδίζουν τις συναθροίσεις μεγάλου αριθμού ατόμων αλλά και να προστατευτούν τα μαγαζιά που είναι κλειστά. «Αυτοί οι αστυνομικοί που βγήκαν έξω δεν θα έπρεπε το κράτος να τους παρέχει τα απαραίτητα υλικά;» διερωτήθη.

«Αντιλαμβανόμαστε την κρισιμότητα της κατάστασης. Μας νοιάζει να θωρακιστούμε με τα απαραίτητα υλικά δε θέλουμε τίποτα άλλο. Να μπορούμε να κάνουμε τη δουλειά μας και να μη κινδυνεύουμε. Δε ζητάμε κάτι παράλογο. Το κράτος στους λειτουργούς του οφείλει να τους παρέχει τα υλικά» πρόσθεσε ο κ. Τσαϊρίδης.

Ακούστε όσα δήλωσε στον Flash99,4 o Θ. Τσαϊρίδης