Τσιόδρας: 95 νέα κρούσματα – 1061 συνολικά – 32 νεκροί

423
EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ
Ακόμη 95 κρούσματα κορονοϊού ανακοίνωσε το απόγευμα του Σαββάτου ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας και λοιμωξιολόγος, κ. Σωτήρης Τσιόδρας, ανεβάζοντας τον αριθμό των κρουσμάτων στη χώρα μας στα 1061. Οι νεκροί στην Ελλάδα ανέρχονται στους 32. Όπως ανέφερε, 166 άνθρωποι στη χώρα μας νοσηλεύονται (ο μέσος όρος ηλικίας τους είναι τα 66 έτη) και 61 παραμένουν διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ (οι 47 είναι άνω των 65 ετών).

Ο μέσος όρος ηλικίας των θανόντων στη χώρα μας είναι τα 73 έτη (25 ανδρες και 7 γυναίκες). Ο κ. Τσιόδρας τόνισε πως “είμαστε στο καλό σενάριο”. Μάλιστα παρέθεσε κάποιες συμβουλές προς τους πολίτες ώστε να διασφαλίσουν την ψυχική τους υγεία, εν μέσω καραντίνας. Τόνισε τη σπουδαιότητα της επικοινωνίας με συγγενείς και φίλους, ανέφερε ότι η σωστή διατροφή, η ξεκούραση και η άσκηση είναι πολύ σημαντικά στοιχεία για την καθημερινότητα, ενώ μάλιστα συνέστησε στους πολίτες να μην παρακολουθούν συνέχεια ειδήσεις, διότι προκαλούν άγχος.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο υφυπουργός πολιτικής προστασίας και διαχείρισης κρίσεων, κ. Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος ανέφερε ότι εξετάζεται το σενάριο της διακοπής πτήσεων από και προς χώρες που πλήττονται από τον ιό. Από αύριο Κυριακή, αναστέλλονται οι πτήσεις προς Ολλανδία και προς τη Γερμανία από Αθήνα. Σημείωσε μάλιστα πως ο επαναπατρισμός Ελλήνων από το εξωτερικό θα γίνεται υπό προϋποθέσεις, όπως στην περίπτωση που μια γυναίκα είναι έγκυος ή αν κάποιος έχει σοβαρό πρόβλημα υγείας. Μάλιστα, όσον αφορά την έκκληση του κράτους για εθελοντική βοήθεια στον αγώνα κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού, δήλωσε χαρακτηριστικά πως “η ανταπόκριση του κόσμου ήταν συγκινητική”.