Τσιόδρας: 95 νέα κρούσματα – 1156 συνολικά – 38 νεκροί

243
EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ
Ακόμη 95 κρούσματα κορονοϊού ανακοίνωσε το απόγευμα της Κυριακήςο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας και λοιμωξιολόγος, κ. Σωτήρης Τσιόδρας, ανεβάζοντας τον αριθμό των κρουσμάτων στη χώρα μας στα 1156. Οι νεκροί στην Ελλάδα ανέρχονται στους 38, εκ των οποίων 29 ήταν άνδρες και εννέα γυναίκες. Όπως ανέφερε, 69 άνθρωποι παραμένουν σε ΜΕΘ.

Ο μέσος όρος ηλικίας των θανόντων στη χώρα μας είναι τα 71 έτη. Τα περισσότερα κρούσματα στη χώρα μας εντοπίζονται στην Αττική. Παγκοσμίως περισσότεροι από 684.000 άνθρωποι έχουν νοσήσει και 32.000 έχουν πεθάνει. Μάλιστα 46.000 έχουν γίνει καλά.

Τσιόδρας: Δεν είναι μια μάχη που εύκολα κερδίζεται”

Ο κ. Τσιόδρας ανέφερε ότι “ο αγώνας που δίνουμε είναι πανανθρώπινος”, τονίζοντας μάλιστα ότι οι “θάνατοι δεν πρέπει να μας παραξενεύουν, γιατί είναι το αποτέλεσμα μιας μάχης με έναν ανίερο εχθρό”. Μάλιστα προέτρεψε τους πολίτες να προσέχουν όσον αφορά την ενημέρωσή τους, καθότι “η παραπληροφόρηση μπορεί να γίνει πιο επικίνδυνη από τον ιό”.

Όσον αφορά τον ρυθμό εξάπλωσης του ιού στη χώρα μας, ο καθηγητής τόνισε πως είναι βραδύτερος απ’ ό,τι σε άλλες χώρες, όπως η Ιταλία, η Ισπανία, η Γαλλία, η Γερμανία, η Βρετανία και η Αμερική. Συμβούλεψε για ακόμη μια φορά να είμαστε “συγκρατημένα αισιόδοξοι”, καθότι “ο κόσμος όπως τον ξέρουμε αλλάζει”. Επιπλέον τοποθετήθηκε και επί του ζητήματος της χρήσης χλωροκίνης, τονίζοντας πως θα πρέπει να γίνεται μόνο υπό ιατρική παρακολούθηση, καθώς μπορεί να προξενήσει σοβαρές επιπλοκές.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, κ. Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος υποστήριξε πως “τα δύσκολα είναι μπροστά μας”. Αναφέρθηκε στην απόφαση της κυβέρνησης να παρατείνει το καθεστώς των κλειστών καταστημάτων μέχρι και τις 11 Απριλίου, ενώ μάλιστα τόνισε πως όσο πιο πολύ περιορίσουμε τις μετακινήσεις, τόσο πιο γρήγορα θα αποκτήσουμε πάλι την ελευθερία μας και θα βρεθούμε κοντά στους αγαπημένους μας. Επιπροσθέτως, ο κ. Χαρδαλιάς ευχαρίστησε τους αυτοδιοικητικούς και τους Δημάρχους των Δήμων που πλήττονται από τον ιό, οι οποίοι ανέλαβαν “δυσανάλογη ευθύνη”. Σημειωτέον δε πως ο υφυπουργός νωρίτερα σήμερα βρέθηκε στην περιοχή του Βοίου Κοζάνης και στον Εχίνο. Επίσης, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, “η Ελλάδα αγκαλιάζει όλους τους πολίτες της, ανεξαρτήτως θρησκεύματος”.