Βενγκέρ για VAR και οφσάιντ

46
Βενγκέρ για VAR και οφσάιντ

Ο Αρσέν Βενγκέρ είναι ένας από τους κορυφαίους προπονητές όλων των εποχών και η άποψη του για ο,τιδήποτε αφορά στο ποδόσφαιρο, έχει ιδιαίτερη σημασία. Ο Αλσατός τεχνικός που έκανε σπουδαία καριέρα στον πάγκο της Αρσεναλ και σήμερα είναι διευθυντής ανάπτυξης στην FIFA, θέλει ν΄ αλλάξει ο κανονισμός του οφσάϊντ, έτσι ώστε οι αποφάσεις του VAR να μην τίθενται εν αμφιβόλω.

    Μιλώντας στην εκδήλωσης για την απονομή των βραβείων «Laureus World Sports Awards» στο Βερολίνο, ο Βενγκέρ εμφανίσθηκε σχεδόν εξοργισμένος, ωστόσο την άποψη του ενστερνίζονται οι απανταχού φίλοι του ποδοσφαίρου και κυρίως οι πρωταγωνιστές, που δεν είναι άλλοι από τους ποδοσφαιριστές.

    «Ορισμένες φορές καταλογίζεται οφσάϊντ για μερικά εκατοστά. Και σε αρκετές απ΄ αυτές, η παράβαση αφορά στο… μέγεθος της μύτης», δήλωσε με νόημα ο Βενγκέρ και πρόσθεσε: «Κατά συνέπεια, πιστεύω ειλικρινά, ότι είναι καιρός να αλλάξουμε αυτόν τον κανονισμό, έτσι ώστε να μην βρεθούμε στην κατάσταση να λέμε ότι ένας παίκτης είναι εκτός παιχνιδιού λόγω της μύτης του. Μπορεί πραγματικά κάποιος να σκοράρει με την μύτη του; Αντίθετα, δεν καταλογίζεται οφσάϊντ όταν οποιοδήποτε μέρος του σώματος του παίκτη ευθυγραμμίζεται με τον τελευταίο αμυντικό. Και όμως, ο παίκτης, μπορεί να σκοράρει με οποιοδήποτε μέρος του σώματός του. Επομένως, είναι καιρός να αλλάξουμε αυτόν τον κανόνα».
 

©Πηγή: amna.gr