Έλληνας στη βρετανική πρωτεύουσα δημιουργεί γύρο τέσσερα κιλών και ενθουσιάζει τους Βρετανούς

Έλληνας στη βρετανική πρωτεύουσα δημιουργεί γύρο τέσσερα κιλών και ενθουσιάζει τους Βρετανούς

Μετανάστευσε από την Κεφαλονιά στο Λονδίνο πριν από επτά χρόνια, αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον. Παρά τις δυσκολίες, κατάφερε να δημιουργήσει τη δική του επιχείρηση, ένα σουβλατζίδικο, κερδίζοντας γρήγορα τους Βρετανούς με τις γεύσεις του και το ελληνικό ταπεραμέντο του. Ο Ηλίας Γεωργάτος παρασκευάζει γύρους σάντουιτς, που ζυγίζουν μέχρι και τέσσερα κιλά, σπάζοντας όλα τα ρεκόρ και προκαλώντας το ενδιαφέρον των πελατών του.

   Γύρος τυλιχτό 4 κιλά πρόκληση για τους Άγγλους πελάτες του

   «Έφυγα από την Ελλάδα το 2018, ενώ βρισκόταν σε βαθιά οικονομική κρίση. Πριν από 3,5 χρόνια, αποφάσισα να ανοίξω τον Pittagoras, ένα έξυπνο λογοπαίγνιο που προσελκύει το ενδιαφέρον. Πρόσφατα, προσθέσαμε στο μενού μας έναν γίγας γύρο 4 κιλών ως πρόκληση. Όποιος μπορέσει να τον φάει μέσα σε 15 λεπτά, τον απολαμβάνει δωρεάν. Διαφορετικά, κοστίζει 50 λίρες. Η πρόκληση ανέβηκε στο TikTok και το Instagram και έχει προκαλέσει σφοδρό ενθουσιασμό από την Κυριακή! Οι Άγγλοι αγκάλιασαν τόσο εμάς όσο και το φαγητό μας. Όλα αυτά τα χρόνια, δεν έχω βιώσει ούτε μία στιγμή ρατσισμού. Αντιθέτως, πολλοί πελάτες μας, που έχουν επισκεφθεί την Ελλάδα, μας λένε ότι ο γύρος μας τους θυμίζει τις καλύτερες διακοπές τους.»

   Οικογενειακή παράδοση το σουβλατζίδικο

   Η οικογένεια του κ. Γεωργάτου κατάγεται από την Κεφαλονιά, όπου πέρασε σχεδόν όλη του τη ζωή. «Ο πατέρας μου διατηρεί ένα σουβλατζίδικο στο Ληξούρι, ενώ ο παππούς μου ήταν ο πρώτος που έφερε το σουβλάκι στο νησί το 1956. Στη συνέχεια, ο πατέρας μου ανέλαβε την επιχείρηση και δημιούργησε τα σουβλατζίδικα Τσιλίκος, γνωστά στην Κεφαλονιά. Όταν ήρθα στο Λονδίνο, είχα αποφασίσει να μην ασχοληθώ ξανά με τη συγκεκριμένη δουλειά. Παρ’ όλα αυτά, η αγάπη μου για τον γύρο και το σουβλάκι ήταν βαθιά ριζωμένη μέσα μου. Πλέον, λειτουργούμε ήδη δύο καταστήματα και ετοιμαζόμαστε να ανοίξουμε άλλα δύο μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Το ένα θα είναι στο Canary Wharf, στο οικονομικό κέντρο του Λονδίνου, και το άλλο στο London Fields, κοντά σε ένα πανέμορφο πάρκο.»

   «Μέσω του φαγητού μας προσπαθούμε να μεταφέρουμε τη μαγεία της Ελλάδας στην Αγγλία»

   Αναφερόμενος στην οικογένεια του, ο Ηλίας Γεωργάτος σημειώνει πως «είναι αναπόσπαστο κομμάτι αυτής της διαδρομής. Ο γιος μου, έξι ετών, λατρεύει τον γύρο και έρχεται κάθε εβδομάδα στο μαγαζί. Η κόρη μου προτιμά το σουβλάκι κοτόπουλο. Προσπαθούμε να μεγαλώνουμε τα παιδιά μας με αγάπη για την πατρίδα και τις παραδόσεις μας. Πριν από λίγους μήνες, πρότεινα στο σχολείο του γιου μου να προσφέρω γύρο και σουβλάκια για τη γιορτή κουλτούρας και το αποδέχτηκαν με χαρά.»

   «Τα τελευταία χρόνια, με την αύξηση της ελληνικής κοινότητας στο Λονδίνο, έχουν δημιουργηθεί πολλές επιλογές για αυθεντική ελληνική κουζίνα. Συνεργαζόμαστε με εξαιρετικούς προμηθευτές για να προσφέρουμε στους πελάτες μας μια γνήσια ελληνική γαστρονομική εμπειρία.»

   Η Ελληνο-Ιταλική συνεργασία το μυστικό της επιτυχίας τους

   «Δεν θα μπορούσα να έχω καταφέρει όλα αυτά χωρίς τον συνέταιρό μου και μέντορα, τον Gianni Perillo. Η συνεργασία μας βασίζεται στις κοινές αξίες μας και την αγάπη μας για την καλή κουζίνα. Νιώθω ευγνωμοσύνη για τον πατέρα μου, ο οποίος μου δίδαξε τη σημασία της επιχειρηματικότητας. Ο στόχος μας είναι να ανοίξουμε άλλα δύο καταστήματα μέχρι το τέλος του 2025 και να φτάσουμε συνολικά τα 10 καταστήματα μέχρι το 2027.»

Loading

Play