(ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΕΔΡΙΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ/EUROKINISSI)

Έλληνες ευρωβουλευτές δυσφημούν εμμονικά τη χώρα στο Ευρωκοινοβούλιο

Την πρώτη φορά λες είναι πολιτική αστοχία… Τη δεύτερη, απειρία… Την τρίτη, κάτι δεν πηγαίνει καλά…

Όταν όμως Έλληνες ευρωβουλευτές επιμένουν να δυσφημούν τη χώρα στο Ευρωκοινοβούλιο, τότε είναι προφανές ότι διακατέχονται από εμμονικά σύνδρομα. Γιατί πλέον είναι ξεκάθαρο πως η συστηματική συκοφάντηση της χώρας είναι πολιτικά υποκινούμενη.

propoli

Ενόψει, λοιπόν, ευρωεκλογών, Έλληνες ευρωβουλευτές κατέθεσαν για 7η φορά προς ψήφιση κατάπτυστο ψήφισμα για το κράτος δικαίου και την ελευθερία των μέσων ενημέρωσης στην Ελλάδα. Με ένα κείμενο επιτομή λαϊκισμού και παραπληροφόρησης, τα μέλη των συγκεκριμένων πολιτικών ομάδων δυσφημούν την Ελλάδα με κινδυνολογίες και εικασίες που δεν επιβεβαιώνονται από τα επίσημα στοιχεία και τις θεσμικές κινήσεις που έγιναν τα τελευταία χρόνια για την αναβάθμιση και θωράκιση των θεσμών στη χώρα μας.

Το Κοινό Ψήφισμα κατά της Ελλάδας υπερψήφισαν λιγότεροι από τους μισούς Ευρωβουλευτές του Ευρωκοινοβουλίου (δηλαδή 330 εκ των συνολικά 705). Μεταξύ αυτών οι Έλληνες Ευρωβουλευτές Κώστας Αρβανίτης και Έλενα Κουντουρά από την Ομάδα της Αριστεράς, Νίκος Παπανδρέου από τους Σοσιαλιστές, Πέτρος Κόκκαλης από τους Πράσινους και Γιώργος Κύρτσος από την ομάδα Renew Europe και Αλέξης Γεωργούλης από τους μη εγγεγραμμένους.

Το θέμα που επιχείρησαν να δημιουργήσουν ανάγκασε τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Μάνφρεντ Βέμπερ, να ζητήσει από τους συγκεκριμένους κύκλους να σταματήσουν να βλάπτουν το κράτος δικαίου. «Δεν υπάρχει αμφιβολία για την καλή κατεύθυνση στην Ελλάδα» τόνισε ο επικεφαλής του ΕΛΚ, ξεκαθαρίζοντας πως «προφανώς πρόκειται για κομματική πολιτική κατάχρηση ζητημάτων κράτους δικαίου».

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ήταν ξεκάθαρη ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε καλό δρόμο. Η ελληνική κυβέρνηση εφάρμοσε μεταρρυθμίσεις για να εγγυηθεί το κράτος δικαίου, την ελευθερία των μέσων ενημέρωσης στην Ελλάδα», πρόσθεσε, ενώ μιλώντας για το κράτος δικαίου, ο Μάνφρεντ Βέμπερ στηλίτευσε τη στάση των Σοσιαλιστών υπογραμμίζοντας ότι «οι Σοσιαλιστές έχουν πολλά να κάνουν για να εγγυηθούν την ελευθερία των μέσων ενημέρωσης και να εγγυηθούν όλο το σύστημα που βασίζεται στο κράτος δικαίου σε ορισμένες από τις χώρες στις οποίες κυβερνούν. Άρα η Ελλάδα είναι σε καλό δρόμο και η Νέα Δημοκρατία κάνει καλή δουλειά». Παράλληλα, επισήμανε ότι έχουν γίνει «επτά διαδοχικές συζητήσεις» στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για το κράτος-δικαίου.

Όπως χαρακτηριστικά είπε στην παρέμβασή της και η κυρία Ελίζα Βόζεμπεργκ «κείμενα όπως το εν λόγω, αποτελούν επιτομή λαϊκισμού και παραπληροφόρησης και δυστυχώς κλονίζουν την αξιοπιστία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου».
Επίσης, η Εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωομάδας της Νέας Δημοκρατίας, κυρία Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, δήλωσε στο Euronews μετά την ψηφοφορία πως «εάν το Ευρωκοινοβούλιο φωνάζει “λύκος, λύκος” στην περίπτωση της Ελλάδας, τότε πλήττεται το κύρος του στην αντιμετώπιση αληθινών παραβιάσεων του κράτους δικαίου».

Δείτε επίσης: Ευρωκοινοβούλιο: Εγκρίθηκε το ψήφισμα κόλαφος για το Κράτος Δικαίου στην Ελλάδα

Loading