Ελληνικό ζευγάρι εντυπωσιάζει τους Νεοζηλανδούς με τις γεύσεις του γύρου και του σουβλακιού

Ελληνικό ζευγάρι εντυπωσιάζει τους Νεοζηλανδούς με τις γεύσεις του γύρου και του σουβλακιού

Ουρές σχηματίζουν οι πολίτες της Νέας Ζηλανδίας για να απολαύσουν την ελληνική κουζίνα και συγκεκριμένα ένα σουβλάκι ή έναν «γύρο από όλα», έξω από τα φορτηγά που μετέτρεψε ζευγάρι Ελλήνων, σε ταχυφαγεία – Greek Food Trucks. Η Σοφία Κασουλίδη, εργαζόταν στον χώρο της μόδας όσο ζούσε στη Σαντορίνη. Όταν επέστρεψε στη Νέα Ζηλανδία, όπου γεννήθηκε από Έλληνες γονείς, αποφάσισε μαζί με τον σύζυγό της Γιώργο Αποστολάκη, να «συστήσουν» στη μακρινή Νέα Ζηλανδία τα πιο δημοφιλή εδέσματα του greek street food.

«Όταν επέστρεψα στη Νέα Ζηλανδία από τη Σαντορίνη συνειδητοποίησα ότι δεν υπήρχε κανένας που να φτιάχνει ‘Yeeros’ (γύρο)», επισημαίνει η Σοφία Κασουλίδη. Εξηγεί ότι στην Ελλάδα είδε πόσο δημοφιλή ήταν τα συγκεκριμένα φαγητά και έτσι έπεισε τον φίλο της, σήμερα σύζυγό της, να ανοίξει ένα φορτηγό με greek street food. Ξεκίνησαν με ένα φορτηγό και άρχισαν να παρασκευάζουν και να πουλάνε yeeros, τον ελληνικό γύρο, με κρέας, ντομάτα, κρεμμύδι, τζατζίκι και πατάτες. «Τρελάθηκαν όλοι! Σχημάτιζαν ουρές για να απολαύσουν την ελληνική κουζίνα Τώρα, έχουν δύο φορτηγά και πουλάνε και τον δικό τους μουσακά Greek Street Food, σε σούπερ μάρκετ.

Η ζωή στη Νέα Ζηλανδία είναι υπέροχη, είναι ένα εξαιρετικά πολυπολιτισμικό μέρος με πολλές διαφορετικές κουζίνες και κουλτούρες. Ο κόσμος είναι ανοιχτός στις νέες γεύσεις, γεγονός που ενισχύει την επιτυχία των ελληνικών φορτηγών ταχυφαγείων.

«Με τον Γιώργο παντρευτήκαμε στην Αθήνα πριν από σχεδόν δύο χρόνια. Ασχολούμαστε πολύ ενεργά με την επιχείρησή μας. Κάνουμε catering, καλύπτουμε γάμους, πάρτι και εταιρικές εκδηλώσεις. Έχουμε κάνει τα Food Trucks πολύ δημοφιλή!», σημειώνει η Σοφία.

Το ζευγάρι Ελλήνων καθημερινά δίνει τον δικό του αγώνα, εμπλουτίζοντας τις γεύσεις τους. «Ο Γιώργος φτιάχνει κάθε πρωί μπακλαβά και σπανακόπιτα. Έχουμε μια εμπορική κουζίνα όπου παρασκευάζουμε και ετοιμάζουμε το φαγητό μας εκεί. Τα επώνυμα πιάτα μας περιλαμβάνουν ποικιλία από κρεατικά και χορτοφαγικά σουβλάκια, μπιφτέκια, σαλάτες και ελληνικά γλυκά».

Αναφέροντας την ελληνική γαστρονομία, τονίζουν ότι το μενού τους διαρκώς διευρύνεται, περιλαμβάνοντας ξεχωριστές γεύσεις όπως το σουβλάκι «Αφροδίτη» και άλλες παραδοσιακές ελληνικές λιχουδιές.

Η Σοφία και ο Γιώργος προσπαθούν να διατηρήσουν την παράδοση του τόπου τους μέσα από τις ελληνικές γεύσεις που ταξιδεύουν σε κάθε γωνιά της Νέας Ζηλανδίας. «Με τη σειρά του και ο γιος του Γιώργου, άνοιξε ένα coffee cart (ελληνικό καφέ) και αυτό είναι επίσης πολύ δημοφιλές. Είμαστε περήφανοι που δημιουργούμε αυθεντικό ελληνικό φαγητό που λατρεύουν εδώ στη Νέα Ζηλανδία», καταλήγει η Σοφία.

Loading

Play