Ο Εμανουέλ Μακρόν έχει κύρια ευθύνη για την πολιτική κρίση στη Γαλλία, καθώς δεν αναγνωρίζει τη λαϊκή βούληση. Text:
Εάν μια θεωρία δεν συνάδει με την πραγματικότητα, τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα. Αυτή την αρχή φαίνεται να ακολουθούν στη Γαλλία όσοι ερμηνεύουν τα γεγονότα βάσει δικών τους παραδοχών, ακόμη κι όταν δεν συμβαδίζουν με τα πραγματικά περιστατικά.
Σύμφωνα με την αντιπαραγωγική αυτή θεωρία, το πολιτικό σύστημα προσφέρει μόνο μία ορθή επιλογή, αυτή του Κέντρου, δηλαδή του νεοφιλελευθερισμού. Αυτή η επιλογή, που υποστηρίζεται από την αρχή ότι οι αγορές είναι πάντα δίκαιες, απειλείται από τα άκρα, δηλαδή την άκρα αριστερά και την άκρα δεξιά, που συνεργάζονται εναντίον του Κέντρου.
Τώρα που η κυρίαρχη τάξη νιώθει την απειλή, η θεωρία αυτή επανέρχεται ως ερμηνευτικό εργαλείο για τα γεγονότα στη Γαλλία. Σύμφωνα με όσους την επικαλούνται, υπάρχει μόνο μία αποδεκτή πολιτική τοποθέτηση, αυτή του Εμανουέλ Μακρόν. Ωστόσο, ούτε η άκρα αριστερά ούτε η άκρα δεξιά το αποφεύγουν αυτό και συνωμότησαν για να ρίξουν τη γαλλική κυβέρνηση.
Το αφήγημα παραβλέπει ότι ο Μακρόν είναι ένας αντιδημοφιλής πολιτικός, καθώς η κυβέρνησή του έχει απέναντί της κοινωνικά κινήματα και αντιρρήσεις για τις πολιτικές λιτότητας. Αυτό έχει επηρεάσει την υποστήριξή του στις ευρωεκλογές, όπου απέτυχε να συγκεντρώσει την πλειοψηφία.
Η κυβέρνηση Μπαρνιέ επέλεξε να επικαλεστεί το άρθρο 49.3 του γαλλικού Συντάγματος, επιδιώκοντας να περάσει νόμους χωρίς ψήφο στην Βουλή. Ωστόσο, αυτή τη φορά υπήρξε πρόταση δυσπιστίας από το Νέο Λαϊκό Μέτωπο, η οποία υπερψηφίστηκε και από τον Εθνικό Συναγερμό. Αυτό αποδεικνύει ότι οι πολιτικές του Μακρόν αντιπροσωπεύουν μια μειοψηφία της γαλλικής κοινωνίας.
Κατά συνέπεια, ευθύνεται ο Εμανουέλ Μακρόν για το χάος στη Γαλλία, με την απόφασή του να επιβάλει τη δική του πολιτική ως τη μόνη αποδεκτή και την άρνησή του να σεβαστεί τη λαϊκή βούληση.
Tags: Μακρόν, Γαλλία, πολιτική κρίση, λιτότητα, νεοφιλελευθερισμός, άκρα δεξιά, άκρα αριστερά, Νέο Λαϊκό Μέτωπο
Category:
Πηγή περιεχομένου: in.gr