Κ. Γκιουλέκας στην POLITIC: To αλαλούμ της αντιπολίτευσης

Κομφούζιο επικρατεί στον χώρο της αντιπολίτευσης. Την περίοδο αυτή, που η κυβέρνηση έχει ανοίξει, ταυτόχρονα, πολλά μέτωπα – αγρότες, μη κρατικά μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια, ακρίβεια, γάμος ομοφύλων – η αντιπολίτευση – κυρίως, τα δυο μεγαλύτερα κόμματα, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ – δεν μπορεί να καρπωθεί την όποια δυσαρέσκεια, την όποια φθορά της κυβέρνησης.

*Του Κωνσταντίνου Π. Γκιουλέκα, Βουλευτή Θεσσαλονίκης, π. Υπουργού, π. Προέδρου Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Eξωτερικών Yποθέσεων της Βουλής

propoli

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι βυθισμένος σε μια βαθιά κρίση και εμφανίζει μια εικόνα που μόνο σε κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν αρμόζει. Δεν γνωρίζει η δεξιά τι ποιεί η αριστερά. Άλλα λέει ο Στέφανος Κασσελάκης, άλλα λένε πολλά στελέχη του, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει μια συγκεκριμένη γραμμή αλλά να παρατηρείται μια ασάφεια, μια σύγχυση θέσεων, απόψεων, τοποθετήσεων.

Το ΠΑΣΟΚ φαίνεται να μην μπορεί να καρπωθεί ακόμη και αυτή την φθορά του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αποτυπώνεται στα δημοσκοπικά ευρήματα. Παραμένει προσκολλημένο σε χαμηλά ποσοστά, παρουσιάζοντας μια αναιμική, μια καθόλου σημαντική άνοδο. Προφανώς, οι θέσεις του ΠΑΣΟΚ δεν βρίσκουν απήχηση στα λαϊκά στρώματα και ο λόγος του παραμένει μη ελκυστικός. Οι αιτίες είναι πολλές. Άλλοι ισχυρίζονται ότι αυτό οφείλεται ν στο πρόσωπο του Αρχηγού, άλλοι στον γενικότερο τρόπο με τον οποίον το ΠΑΣΟΚ αντιπολιτεύεται την κυβέρνηση.

Τελευταίο σύμπτωμα, που αποκαλύπτει την ρευστή κατάσταση που επικρατεί στις δυο αυτές παρατάξεις, είναι η πολιτική ανασφάλεια, με την οποία αντιμετωπίζουν την προγραμματισμένη για την επόμενη Τρίτη εκδήλωση, με θέμα: «Ποιος θα αντιμετωπίσει τον Μητσοτάκη;», όπου θα συμμετάσχουν η Έφη Αχτσιόγλου από τη Νέα Αριστερά, ο Διονύσης Τεμπονέρας από το ΣΥΡΙΖΑ και ο Μανώλης Χριστοδουλάκης από το ΠΑΣΟΚ. Πριν καν ακούσουν οι ηγεσίες και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ τις τοποθετήσεις των προαναφερομένων, σπεύδουν να τους καταδικάσουν με αφορισμούς και κατηγορίες.

Δημοσιογραφικά η εκδήλωση αυτή σαφώς και παρουσιάζει κάποιο ενδιαφέρον, εξαιτίας του θέματος και της σύνθεσης του πάνελ των ομιλητών. Πολιτικά, όμως, είναι ακατανόητη η σπουδή και η φοβία, με την οποία την αντιμετωπίζουν ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ. Η στάση τους προδίδει έλλειψη πολιτικής αυτοπεποίθησης, δηλαδή, αυτό που λέει ο λαός μας, δείχνουν πως δεν πατούν γερά στα ποδάρια τους.

Με αυτή την εικόνα που παρουσιάζουν προς τα έξω δικαιολογείται απόλυτα και η διαρκής καθήζηση στις δημοσκοπήσεις του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και η δημοσκοπική στασιμότητα του ΠΑΣΟΚ.

Δείτε επίσης: Ο Μητσοτάκης αρχίζει (από σήμερα) το σκληρό ροκ στον Ανδρουλάκη

Loading