Με “μικρό καλάθι” (και φέτος) ο Μητσοτάκης στην ΔΕΘ

Με “μικρό καλάθι” οδεύει (και φέτος) στην ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η δημοσιονομική στενότητα δεν του επιτρέπει μεγαλεπήβολες εξαγγελίες γι’ αυτό θα πορευτεί και φέτος στην λογική του “σεμνά και ταπεινά”, γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι αδυνατεί να ικανοποιήσει τις κοινωνικές ομάδες που έχει δυσαρεστήσεις.

Στο ερώτημα που τίθεται αναφορικά με το τι πρέπει να περιμένουμε από την παρουσία του Πρωθυπουργού στην Θεσσαλονίκη, η απάντηση είναι ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν πρόσκαιρες παροχές. Και αυτό, όπως σημειώνουν στενοί συνεργάτες του, γιατί δεν οδηγούν την Ελλάδα στον στόχο που έχει τεθεί ισορροπημένη δημοσιονομική πολιτική. Για τον λόγο αυτόν, όπως εξηγούν, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα εστιάσει σε στοχευμένες παρεμβάσεις που θα κινούνται στην λογική “αυτά τα οποία είπα, τα έκανα”.

Με λογική “ό,τι είπαμε, το κάναμε”

Σύμφωνα με πληροφορίες οι πρωθυπουργικές εξαγγελίες θα είναι προσανατολισμένες στην καθημερινότητα του πολίτη, με τον ίδιο να επισημαίνει ότι “κάθε ημέρα μετράει” και να προσθέτει ότι μέχρι τις εκλογές του 2027 θα προσπαθήσει καμία ημέρα να μην μένει αναξιοποίητη όσον αφορά στην βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών. Ο ίδιος γνωρίζει ότι η κυβέρνηση του έχει φθορά, κατανοεί ότι κοινωνικές ομάδες που τον στήριξαν το 2023 σήμερα τον αντιμετωπίζουν με δυσπιστία, ωστόσο επιμένει ότι “το ταμείο θα γίνει στο τέλος της τετραετίας”.

Περιοδείες πόρτα-πόρτα

Τις επόμενες ημέρες, πάντως, κυβερνητικά κλιμάκια αναμένεται να ξεκινήσουν περιοδείες πόρτα-πόρτα σε όλη την χώρα, ενώ στο Μέγαρο Μαξίμου έχει δοθεί εντολή να ξεπεραστούν άμεσα οι δεδομένες καθυστερήσεις στην υλοποίηση του κυβερνητικού έργου. Ο μεγαλύτερος αντίπαλος είναι η ακρίβεια και η συσσωρευμένη δυσαρέσκεια, ενώ είναι αλήθεια ότι η απουσία στιβαρής αντιπολίτευσης έχει συνέπεια στην κυβέρνηση να πορεύονται “χαλαρά”. Εκείνο που δεν λαμβάνουν σοβαρά υπόψιν τους είναι ότι οι διαρροές προς τα δεξιά συνεχίζονται, το έλλειμμα εμπιστοσύνης της κοινωνίας προς το πολιτικό σύστημα μεγαλώνει και, δυστυχώς, η χώρα οδεύει με μαθηματική ακρίβεια πίσω στο 2012, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Loading