Μυτιλήνη: Αποστρατεία και συγγραφή – Ο Ταξίαρχος Δημήτρης Χατζηχαραλάμπους βραβεύεται για το σενάριο αστυνομικής κωμωδίας

Μυτιλήνη: Αποστρατεία και συγγραφή – Ο Ταξίαρχος Δημήτρης Χατζηχαραλάμπους βραβεύεται για το σενάριο αστυνομικής κωμωδίας

Το 2021, στα 52 του χρόνια, αποστρατεύτηκε από το Στρατό Ξηράς, με το βαθμό του Ταξιάρχου, αφήνοντας πίσω του κυριολεκτικά «μια ζωή» με το χακί και τις αρβύλες σε θέσεις μεγάλης ευθύνης. Αξιωματικός επιχειρήσεων κατά την περίοδο 1998 – 1999 της ειρηνευτικής δύναμης SFOR στη Βοσνία – Ερζεγοβίνη, στο Νατοϊκό Στρατηγείο NDC-GR το 2005, Στρατιωτικός Ακόλουθος της Ελλάδος στην Άγκυρα το 2015, Διευθυντής Τμήματος Ανάλυσης Τουρκίας της Διεύθυνσης Πληροφοριών του ΓΕΣ το 2020.

Σήμερα, ο εν αποστρατεία Ταξίαρχος Δημήτρης Χατζηχαραλάμπους, τρία χρόνια μετά την αποστρατεία του, στάθηκε την περασμένη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου στην αίθουσα του ιδρύματος «Μιχάλης Κακογιάννης» στην τελετή βραβείων του πανελλήνιου διαγωνισμού για τη συγγραφή πρωτότυπου σεναρίου θεατρικού έργου, ταινίας μικρού μήκους και ταινίας μεγάλου μήκους για το 2024 που διοργανώθηκε από την Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος. Παραλαμβάνοντας τον έπαινο πρωτότυπου σεναρίου, δήλωσε: «Συμμετείχα με ένα πρωτότυπο σενάριο αστυνομικής κωμωδίας μεγάλου μήκους, το πρώτο σενάριο που έγραψα ποτέ, με τίτλο ‘Η συμμορία των 80. Η απαγωγή’».

Η κωμωδία αφηγείται την ιστορία τριών συνταξιούχων ηλικιωμένων κοντά στα 80, δυο γυναικών και ενός άντρα, που διαμένουν σε μια γειτονιά της Αθήνας. Απογοητευμένοι από την πολιτική και κοινωνική κατάσταση της χώρας και αντιμετωπίζοντας τα οικονομικά προβλήματα των παιδιών τους, αποφασίζουν να απαγάγουν ή τουλάχιστον να το δοκιμάσουν, τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος. Ωστόσο, τα πράγματα δεν εξελίσσονται όπως σχεδιάστηκαν, καθώς οι απαγωγείς ανακαλύπτουν ότι η πραγματικότητα διαφέρει από ό,τι βλέπουν στο Netflix, και τελικά απαγάγουν κατά λάθος το γιο του τραπεζίτη.

Ο Χατζηχαραλάμπους μοιράστηκε τα σχέδιά του για το μέλλον, αναφέροντας ότι επιθυμεί να βρει εταιρεία παραγωγής που να μετατρέψει το σενάριο σε ταινία, λέγοντας γελώντας «Να βρεθεί εταιρία παραγωγής που να μετουσιώσει το σενάριο σε ταινία».

Είναι ενδιαφέρον να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής του θητείας, ο Χατζηχαραλάμπους «ψάχνονταν». Σπούδαζε παράλληλα με τα καθήκοντά του, ολοκληρώνοντας μεταπτυχιακές σπουδές σε διάφορους τομείς, όπως η Διοίκηση Εκπαιδευτικών Μονάδων, η Κλινική Ψυχολογία και η Συνεχιζόμενη Εκπαίδευση Ενηλίκων. Επιπλέον, είχε μάθει τρεις ξένες γλώσσες: Αγγλικά, Γαλλικά και Τουρκικά.

Από την αποστρατεία του, ο Χατζηχαραλάμπους ασχολείται με την αρθρογραφία στον τοπικό και τον Αθηναϊκό τύπο, έχει εκδώσει το αστυνομικό μυθιστόρημα «Φόνος στο Υπόγειο της Βουλής» και συμμετείχε σε τέσσερις συλλογές διηγημάτων. Τελειώνει ένα διήγημα με θέμα ένα έγκλημα στη Λέσβο, το οποίο θα δημοσιευθεί σε συλλογή 25 Ελλήνων συγγραφέων αστυνομικών μυθιστορημάτων το 2025 με τίτλο «Σκοτεινή Νήσος».

Loading

Play